Sunna tillbaka - och laddad för hockeyfest

Avstängningen stannade vid en match för Kiruna IF:s forward Kim Sunna.Det innebär att han kan spela kvällens glödheta möte mot Björklöven.- Det här ska bli skitkul. Hockeyn i Kiruna känns het igen, säger han.

Kirm Sunna (t.h) går in i laget igen efter sin avstängning när serieledarna Kiruna tar emot seriefavoriterna Björklöven.

Kirm Sunna (t.h) går in i laget igen efter sin avstängning när serieledarna Kiruna tar emot seriefavoriterna Björklöven.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2011-02-02 06:00

Det var i matchen mot Kovland för två helger sedan som en olycklig hantering av en vattenflaska renderade i matchstraff och utredning.

En av linjemännen blev träffad av vattenstrålen som sökte sig över plexiglaset.

Sent i måndags kväll kom domen. Förbundet nöjer sig med att stänga av honom i en match, ett straff som Kim Sunna redan har sonat.

- Jag hade nog inte vågat tro att jag skulle få spela redan nu, men det känns helt rätt. Det var bara otur att linjemannen stod där han stod, säger han.

Återstår att se var Kim Sunna placeras i laget. När han var borta passade Joel Fredriksson på att begå comeback och gjorde succé i förstakedjan med Andreas Nyberg och Joel Törmä.

Kedjan har milt uttryckt fungerat ganska bra med Kim Sunna som tredje länk också.

Känner sig trygg med tandvården
Nu kanske veteranerna tänder till lite extra när det vankas stormatch. Kiruna leder serien och tar emot den stora favoriten.

- Men vi har känt ansvaret att leda laget och har försökt att gasa på i alla matcher. Joel och Andreas är säkert extra tända nu och vill visa att de är bland de bästa i serien, säger Kim Sunna.

Själv känner han att han är tillbaka i samma form som före skadan han ådrog sig i förra hemmamatchen mot Björklöven.

Då small hela underkäken med döda och utslagna tänder som följd.

Som tur är har han en duktig tandläkare som han känner ganska bra.

- Morsan har gjort ett bra jobb så här långt. Jag har inte fått några nya tänder ännu och jag vet inte vad hon har för planer. Det blir väl efter säsongen, säger han.

Förhoppningsvis ska det dröja lång tid innan det blir läge att se över blessyrerna. Någonstans i horisonten skymtar en kvalserie mot allsvenskan.

- Vi vill hålla på riktigt länge, men vi tar en match i taget, säger Kim Sunna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om