Snuvad på slutet

Jonatan Ek från Kalix SK fick känna på norsk taktikkörning av känt märke när Kirunaspelens jaktstart avgjordes.Kalixkillen gjorde jobbet - norrmannen tog hem segern.- Han gick förbi i suget i sista backen, säger Jonatan.

Jonatan Ek från Kalix SK drog upp tempot i klass H13 i Kirunaspelen. han lyckades inter skaka av sig Sondre Lorentsen från Senja och när det drog ihop sig till spurt var den norske konkurrenten starkare.

Jonatan Ek från Kalix SK drog upp tempot i klass H13 i Kirunaspelen. han lyckades inter skaka av sig Sondre Lorentsen från Senja och när det drog ihop sig till spurt var den norske konkurrenten starkare.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2010-04-24 06:00
Jonatan Ek och Sondre Lorentsen från Senja skiklubb i Norge gick ut samtidigt i jaktstarten i den rekordjämna klass H13. Jonatan tog täten och drog minst 2,3 av de 2,5 kilometerna.
Men det som betyder någonting är vem som är först över mållinjen och i spurten var Sondre Lorentsen starkast.
Har vi inte sett det förr?
Är det inte så världens bäste skidåkare brukar göra?
Unge herr Lorentsen kunde förvisso ha haft en sämre förebild, om det nu är Petter Northug som han har snappat upp taktiken från.
- Typiskt norrmän, sa Jonatan Ek som ändå gratulerade kombattanten till en smart körning och som trots allt var ganska nöjd med andraplatsen.
Vissa säger att tvåan är den bäste förloraren. Jonatan Ek har ett annat sätt att se på saken.
- Det var många duktiga åkare bakom mig i prislistan, säger han.
Dit hörde till exempel ett helt koppel starka åkare från Sävast ski team som kom med ett stort gäng till Kirunaspelen.
Sävast tog sina skalper i andra klasser, som till exempel i H10 där Albert Stridsman tog vann dubbelt upp. Albert har, som efternamnet antyder, även många fotbollsgener i kroppen.
Dags för fotboll
Det har Jonatan Ek också, och han ser fram emot att kunna koncentrera sig på sin roll som löpstark höger yttermittfältare i fotbollslaget.
- Men det var en rolig skidavslutning i Kiruna. Det här är ju egentligen den finaste tiden att åka skidor, i alla fall häruppe, säger han.
Ytterligare en klubb som höll sig framme var Jukkasjärvi IF som tog ett knippe klassegrar. Wilma Funck var till exempel överlägsen i klass D14 efter första dagen, men satsade inte mindre hårt i jaktstarten för det.
- Jag ville ha den bästa åktiden i dag också, sa Wilma efter att ha tagit säsongens första segrar.
Det var i grevens tid. För härmed stänger vi skidsäsongen 2009-10.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om