Revanschen

Kirunaspelarna hade bestämt sig för att ta revansch för storförlusten mot Piteå senast.Det märktes.Men det dröjde innan matchen tände till ordentligt.

Oscar Fredriksson har gjort 1-0 för Kiruna och omfamnas våldsamt av Joel Törmä och de andra lagkamraterna.

KIRUNA2012-11-26 06:00

Det krävs två för att dansa tango och Piteå ville länge och väl inte bjuda upp i den här matchen. I två perioder agerade laget som ett gäng panelhönor och det oroade tränaren Stefan Hedlund.

- Man kan leva med att spelet inte alltid stämmer och att man gör misstag i bland. Men jag vill se att det brinner i ögonen på spelarna.

När lagen möttes i Lombia för fyra veckor sedan var det Piteå som styrde och ställde och Kirunaspelarnas ögon som var tomma.

Nu klev spelarna upp i banan, fick fast på motståndarna, etablerade spel i anfallszonen och skapade farligheter.

Piteå kom igång till sist
Receptet var att göra det enkelt, men bra.

- När alla krigar och håller sig till linjerna i spelet då trillar också målen in, sa tvåmålsskytten Viktor Mikko.

Piteå äntrade till sist upp på dansgolvet. Det skedde 34 sekunder in på den tredje perioden när man tryckte in puck, målvakt och allt som fanns i närheten in i Kirunakassen.

Då hade domaren Michael Marklund redan lyft handen för en avvaktande Kirunautvisning.

Godkänt mål och dessutom en Kirunaspelar som fick sätta sig i båset - det gav liv i Lombia och Piteåspelarna vittring på poäng.

Men Kiruna hade som sagt bestämt sig och blev än mer beslutsamt nu. Det gav en riktigt bra tredje period som fick en spännande upplösning när Stefan Hedlund plockade ut målvakten med nästa tre fulla minuter kvar.

Kiruna fick aldrig tillfälle att pricka den tomma buren, men höll undan, vilket var det viktiga.

Kiruna tog årets första seger mot något av de två topplagen, vilket hade sin betydelse.

- Det kändes viktigt att få sätta dit dem i alla fall en gång inför allettan, säger Viktor Mikko, bäst i Kiruna för dagen tillsammans med Oscar Fredriksson och Joel Törmä.