Reservens chans till stor revansch

Emil Siljegren, 26, har 70-80 matcher på bänken, men bara tre från start i division III.Det är dags för en okänd veteran att kliva fram i rampljuset.- Det ska bli jäkligt kul att visa vad man kan, säger Kirunamålvakten.

Petter Kero bröt foten under en korpmatch i innebandy. Då får Emil Siljegren chansen i Kirunas mål - till slut. Foto: Hans Sternlund

Petter Kero bröt foten under en korpmatch i innebandy. Då får Emil Siljegren chansen i Kirunas mål - till slut. Foto: Hans Sternlund

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2012-04-27 06:00

Petter Kero, 25, har blockerat förstapositionen i FF sedan millenniet var ungt. Han debuterade i A-laget 2003 och har bland annat en säsong i division I på meritlistan.

Han är enligt mångas utsago treans bäste målvakt och var också en starkt bidragande orsak till att Kiruna är regerande distriktsmästare.

I vintras råkade han ut för ett benbrott i foten i något så trivialt som en korpinnebandymatch.

Beskedet kom som en kalldusch för FF-ledningen som får klara sig utan sin förstekeeper fram till hösten.

Har lurat i vassen
Men bakom Petter Kero har den ett år äldre Emil Siljgren lurat i massor av år. Han är talangen som aldrig har fått chansen att blomma ut. Det har blivit många hundra mil i buss bara för att hjälpa målvaktskollegan med uppvärmningen och därefter sätta sig på bänken.

Ni kan ana att Emil Siljegren har byggt upp ett hyfsat spelsug med åren. Och nu är det alltså dags att äntra scenen.

- Det är trist att "Pecka" skadade sig, men för egen del känns det jäkligt kul att få visa vad jag går för. Jag ska åtminstone göra det svårt för honom att ta tillbaka förstapositionen, säger han.

"Känns lugnt"
Seriestarten mot Haparanda hemma på Lombia närmar sig, men 26-åringen är stencool.

- Det känns lugnt. Jag har ju varit med där bakom så länge. Men det är klart, jag spelar på den viktigaste posten och det märks direkt om jag har en dålig dag.

Nye tränaren Jonas Kurak är heller inte det minsta orolig för målvaktsspelet, eller av någon annan orsak för den delen.

- Vi är i alla fall inte sämre än i fjol. Vi bygger vidare på vad de tidigare tränarna har börjat på och siktar på att vara med i toppen i år också, säger han.

På minuskontot är forwarden Mikael Jannok som har vänt tillbaka till GMFF och Jonas Kurak själv som har bara ska ägna sig år tränarsysslan.

På plussidan: ett år mer rutin för hela laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om