Resan som satte en hel klubb i rullning

Kiruna Handbollsklubb fyllde fyra bussar med ungdomar och tog ut färdriktningen norrut.Den årliga resan till nordnorska Alta satte nästan hela klubben i rullning.- Det ger en otrolig sammanhållning, säger Stina Johansson, ledare för flickor födda -98.

Foto: privat

KIRUNA2010-02-10 06:00
Kiruna ställde upp med ett tiotal lag i Alta och utgjorde ett bullrigt och glatt inslag i turneringen. Sammanlagt räknade man ihop 130 spelare och omkring 50 ledare.
Det krävdes tre fullstora bussar och en minibuss för att transportera allihop de 45 milen rakt norrut.
Maten hade man med sig, kokplattor och kokkärl likaså. Att äta ute i Norge var inget alternativ för ungdomslagen.
Resan till Alta - en favorit i repris
- Det var första gången som jag var med, men klubben har gjort den här resan varje år så de kan rutinerna. Men den här gången var vi nog fler an vi någonsin har varit, säger Stina Johansson, som är en av ledarna i klubben.
Kiruna väljer att återvända till Alta år efter år. Lagen får bra motstånd av övriga 150 lag och turnering beskrivs som mycket välorganiserad. Alta har en stor fotbollshall som delas upp i sex handbollsplaner där gruppspelsmatcherna avgörs. Finalerna spelas i en huvudarena alldeles intill.
Kirunas A-pojkar tog sig till final i det tuffa motståndet och lyckades också vinna matchen. Resten av klubben befann sig på läktaren med trummor och flaggor och gjorde vad man kunde för att hjälpa fram laget.
Alla matcher under samma tak
Efter slutsignalen stormades planen i rena glädjeyran.
- Det är perfekt när nästan alla matcher spelas under samma tak. Vi får chansen att kolla in de andra lagens matcher och heja fram varandra, säger Stina Johansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om