Över 700 barn höll Kalla-klass i kommunmästerskapet

Det blev nytt rekorddeltagande i skol-KM på skidor i Kiruna. Inte mindre än 725 ungdomar trängdes och trivdes i spåren kring Matojärvi.Isac Ek hade dragit på sig turluvan dagen till ära.

Funktionären Paavo Koberg är redo att släppa i väg ännu en av de 725 unga skidåkarna i Kiruna.

Funktionären Paavo Koberg är redo att släppa i väg ännu en av de 725 unga skidåkarna i Kiruna.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2009-03-20 06:00
NSD:s klassiska rödgråa Lilla VM-luva syntes lite varstans bland skoleleverna som skulle i väg eller redan hade gått i mål.
Isac Ek har inte erövrat mössan som skidåkare, utan som skytt. Han var med i Malmberget för två veckor sedan och gjorde bra i från sig och noterades för ett personligt rekord.
Det gick bra i skidspåret i skol-KM också. Så hade han också kanonskidor med både perfekt glid och fäste.
- Jag har fått låna kusinen som tävlngsåker. På egna skidor sitter bindningarna fast med spikar som sticker ut på undersidan. De glider inte lika bra, säger han.
Isac Ek representerar Lomboloskolan trots att han och de övriga på skolan av kända skäl har fått flytta till andra platser i Kiruna. För hans klass blev det Tuolluvaaraskolan.
Alla skolor fanns representerade i spåren. Tävlingsledaren Mats Thornéus konstaterar att det har blivit ännu en ökning från det tidigare deltagarrekordet.
För några var det kanske första gången på länge som de stod på skidor.
- Hoppas många fortsätter åtminstone på egen hand. Det var i alla fall riktigt vinterföre i dag och ingen borde ha blivit avskräckt av felvallade skidor, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om