Oväntad comeback

Alla förväntade sig två nya stensäkra segrar för Per Nyberg.Men ett okänt fel på hojen och en högst oväntad comeback av en crossveteran gav ett annat scenario.- Jag bestämde för mig att köra för tre veckor sedan, säger Kirunaföraren Mikael Gustafsson.

Det går undan när en veteran sätter fart på crosshojen. Mikael Gustafsson begick comeback till hemmatävlingarna i Kiruna och vann det första han gjorde. Nu väntar hårdträning och fler fighter mellan honom och Per Nyberg till hösten.

Det går undan när en veteran sätter fart på crosshojen. Mikael Gustafsson begick comeback till hemmatävlingarna i Kiruna och vann det första han gjorde. Nu väntar hårdträning och fler fighter mellan honom och Per Nyberg till hösten.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2011-06-13 06:00

Nordcupen har varit ett enda långt segertåg för Bodensaren Per Nyberg. Han har nästan dödat toppstriden innan cupen ens har nått fram till sommaruppehållet.

Nu kanske det plötsligt kan bli lite spänning.

Veteranen Mikael Gustafsson, 27, är möjligen den som skulle kunna ge Nyberg en match. Under helgen i Kiruna blev det 1-1 i segrar mellan dem.

Med tanke på förutsättningarna var det en stor skräll.

- Jag har kört totalt kanske sex-sju pass i år så det känns som att jag har överträffat mig själv, säger Mikael Gustafsson.

Senaste tävlingen var i Kiruna för prick ett år sedan, vilket också var enda tävlingen det året.

Året före det körde han ingenting, året för det blev han skadad redan på våren och året dessförinnan körde han halvskadad.

Senaste hela säsongen inföll alltså 2006. Då förstår ni digniteten på comebacken, och att man kommer ganska långt på rutin i motocross.

Samt att Mikael Gustafsson kan bli att räkna med till hösten när han har tränat upp konditionen och gått ner några kilon.

- Jag väger 95 kilo och det är lite för mycket. Nu ska jag hugga i med sommarträningen, sedan kan jag absolut vara med och fightas i toppen, säger han.

“Hojen bara stannade"
Än har han en bit kvar till Per Nybergs nivå och segern i lördags kan till stor del tillskrivas Per Nybergs motorproblem.

- Hojen bara stannade. Jag har inte kollat vad det var för fel, utan jag tog ut en ny, säger Per Nyberg.

I söndagens race var ordningen återställd och Per Nyberg kunde ta en ny klar seger. Mikael Gustafsson var dock lika klar tvåa.

Det säger tyvärr en del om konkurrensen bakom Nyberg just nu.

- Det är så lite folk. De flesta kör ju i motionsklassen. Jag tror nog att Pelle tycker att det är kul att jag är med och kör, säger Mikael Gustafsson.

Det är så sant som det är sagt. Han ser redan fram emot nya huggningar till hösten.

- Det är bra att ha någon som är med och jagar. Annars är risken att man kör hårt i tre-fyra varv och sedan bara tar sig runt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om