Oscarsson gör comeback efter en tioårig paus

Bollen är större, seten är kortare och limningen har förbjudits.Det är mycket som är nytt inom pingisen när Peter Oscarsson gör comeback i Kebnekaise efter ett tio år långt uppehåll.

Peter Oscarsson när det begav sig senast.

Peter Oscarsson när det begav sig senast.

Foto:

KIRUNA2009-09-25 06:00
Luleåbon Peter Oscarsson rundade av sin karriär som spelande lagledare i Kebne när det gamla millenniet led mot sitt slut.
Sedan dess har han tillbringat lite för mycket tid på tandläkarkliniken och hemma i soffan för att det ska vara riktigt bra för hälsan.
- Mitt jobb är det mycket förslitningar i nacke och axlar. Då är pingisen ett perfekt att hålla i gång. Dessutom blir det kul att komma i väg och träffa grabbarna i laget, säger han.
"Sänker nästan medelåldern"
Säsongen inleds med seriesammandrag Kebnes hemmahall i Kiruna till helgen. Peter Oscarsson ska till en början bara spela dubbel i par med Mats Lindmark.
Det är flera andra som är kvar i laget sedan han slutade.
- Det är nästan så att man går in och sänker medelåldern, säger 45-åringen med ett skratt.
Jo, Mats Lindmark, Igor Krohin och Lennart Wikberg är faktiskt året äldre. Däremot har han några år till godo på Alexander Borovik, 19, Daniel Söderlund, 36, och nye Patrik Engberg, 40, boende i Eskilstuna.
Men det är mycket annat som är nytt för Peter Oscarsson. Se här bara.
4 Två millimeter större boll infördes år 2000.
- Den gör spelet långsammare. Helt perfekt.
4 Set först till elva infördes 2001.
- Det är inte heller någon nackdel för en rutinerad spelare. Om inte annat blir det fortare spännande.
Kebne lär få kämpa
4 Förbud mot lim med lösningsmedel 2008.
- Jag provade några nya plattor häromdagen och det gick att få ganska bra schvung i dem också.
Nyförvärven till trots lär Kebne få kämpa hårt om ett nytt kontrakt i division I även i år. Lagledaren Mats Lindmark har ställt in siktet strax över nedflyttningsstrecket.
- Som jag ser det finns det två topplag i Stratos från Enköping och Häggenås från Östersund medan vi andra får slåss om platserna tre till åtta, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om