Nu är det dags för den viktigaste matchen - någonsin

Det är nu eller aldrig för Kiruna AIF:s innebandy.Ett antal rutinerade spelare har begått comeback bara för att försöka föra upp laget till division I.Nu står de inför kvalet.- Det blir de två viktigaste matcherna någonsin för innebandyn i Kiruna, säger spelande tränaren Mattias Waaranperä.

Kiruna AIF:s innebandy på väg mot nya större uppgifter. Förre hockeyprofilen Niklas Strängdal, längst till vänster, står för en  stordel av lagets poäng och går i också bräschen när det gäller inställning och fysik.

Kiruna AIF:s innebandy på väg mot nya större uppgifter. Förre hockeyprofilen Niklas Strängdal, längst till vänster, står för en stordel av lagets poäng och går i också bräschen när det gäller inställning och fysik.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2011-03-26 06:00

Kiruna möter Gamla stan från Skellefteå i ett dubbelmöte med start på bortaplan på söndag förmiddag.

Returen spelas i Kiruna nästkommande lördag och det totala resultatet avgör vilket lag som får går upp till division I nästa säsong.

Kiruna AIF har varit klara seriesegrare i tvåan i nästan en månads tid och många spelare är inte sugna att fortsätta harva i den serien.

- Vi var en poäng från seriesegern för två år sedan. När vi missade då slutade nästan alla äldre spelare. Inför den här säsongen bestämde vi oss för att göra ett försök till, säger Kirunas tränare Mattias Waaranperä.

"Vi har ett genomstarkt lag"
Det är stor risk för ett nytt manfall om laget misslyckas med att gå upp den här gången också.

Därav utnämningen av kvalet till de två viktigaste matcherna i innebandyns historia i Kiruna.

Kiruna har spetskompetens i form av en före detta allsvensk hockeyspelare som har sprutat in mål i innebandytvåan.

När Kiruna avslutade seriespelet mot serietvåan Hertsön i söndags stod Niklas Strängdal, 29, för sju mål och fem assist.

- Vi har ett genomstarkt lag, men Strängdal är en spelare som sticker ut. Det är inte bara för att han gör många poäng. Han går i bräschen när det gäller inställning och fysik också, säger Mattias Waaranperä.

Kedjekompisarna Emil Uusikartano och Alexander Koivuniemi producerar en hel del de också.

Kirunas motståndare Gamla stan blev klara för kval så sent som förra helgen och Kiruna har försökt att kartlägga laget så gott man har kunnat.

- Vi har fått bra rapporter så vi har ganska bra koll på dem utan att ha sett dem själva, säger Mattias Waaranperä.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om