Nej, det gick inte vägen den här gången heller

Serieledarna Skellefteå FF hade inga större problem med att besegra Kiruna FF på ett kylslaget Lombia. Det betyder att Kiruna endast har lyckats skrapa ihop två poäng på elva matcher och är hjälplöst sist i tabellen inför uppehållet.

Slutsignalen har gått och Kiruna FF fick iåterigen inga poäng med sig. Gästande Skellefteå vann med 4-1 och Kirunas målskytt Pär-Jon Huuva kan bara konstatera att laget är allt närmare nedflyttning. Inför höstsäsongen har laget sex poäng upp till kvalplatsen.

KIRUNA2008-06-26 06:00
När domaren blåste av matchen på onsdagskvällen stod det klart att hemmalaget hade förlorat med 1-4 (0-4). Skellefteå visade redan från början att de var ute efter tre poäng och inget annat. Efter tjugo minuter hade bortalaget redan gjort två mål. Kirunabackarna som stundom hade svårt att hänga med i svängarna gjorde en del enkla misstag vilket några av Skellefteås bollskickliga mannar inte var sena att utnyttja. När David Gunillasson i den 30e minuten gick för hårt åt Skellefteås Morris Lewis i en närkamp blåstes det också för straff och kort därefter hade Kiruna tre mål i baken. Och som om det inte vore nog rann ännu en boll in strax före halvtidsvilan. Tränaren Carl- Johan Mäki var givetvis allt annat än nöjd efter matchen.
Huuva tröstmålade
- De gör mål på ingenting, vi bjuder på allt. Vi som hade kommit överens om att göra en bra avslutning men så gör de så enkla mål. De rullar upp oss för enkelt, sade han.
I den andra halvleken blev hemmalagets spel något bättre.
Om det berodde på att Skellefteå tog det lugnare eller att Kiruna var mer på fötterna var svårt att säga. Att ge upp var det i alla fall inte frågan om.
Hans Laaksonen flyttades ner till backplats och unge Don Lönnelid byttes in i halvtid.
Pär- Jon Huuva kunde cirka 70 minuter in i matchen se till att Kiruna inte gick mållöst från planen. Carl- Johan Mäki var också mer nöjd med spelet under de sista 45 minuterna.