Lyckliga vinnare

Vild glädje kan bryta ut även när man vinner som storfavorit.Fråga bara Malmbergets killar och Kirunas tjejer efter Rallarcupen i handboll.

Johan Eriksson, Jonathan Wikman, Erik Johansson och de andra i Malmbergets AIF var värda en applåd efter tredje raka segern i Rallarcupen i Kiruna.

Johan Eriksson, Jonathan Wikman, Erik Johansson och de andra i Malmbergets AIF var värda en applåd efter tredje raka segern i Rallarcupen i Kiruna.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2009-11-04 06:00
Det var 68 lag och närmare tusentalet spelare med i årets upplaga av Rallarcupen och det var få länslag förunnat att stå där med segerbucklan efter finalerna.
Särskilt som duktiga norska lag avgick med segern i hälften av de tiotalet finaler som spelade i de olika åldersklasserna.
Malmbergets P 95 stötte på långväga gäster från Kungälv i finalen. De hade vunnit ganska klart i gruppspelet och Maif-arna satte full fart direkt i finalen.
Taktik-kupp
Det var en uttänkt taktik.
- Vi visste att de skulle vara taggade så det gällde att vara skärpta från start, sa Jonathan Wikman, mittnia och lagkapten i Malmberget.
I andra halvleken tätade Malmberget till spelet,såg i första hand till att hålla undan i finalen som slutade 21-13. Därmed var tredje raka segern i Rallarcupen säkrad.
Malmberget är en väloljad lagmaskin där alla spelartyper finns, både kvicka och tekniska samt starka och hårdskjutande.
- Framför allt springer vi mycket, Det är jobbigt att möta oss, säger Jonathan Wikman.
Enkel finalseger
Kirunas F 95 hade en ännu lättare resa i sin final mot Tromsö som man vann med 13-5. Det var knappast oväntat med tanke på att man vann gruppspelsmatchen med lika klara 16-8.
Likafullt jublade Kirunatjejerna efter segern som efter ett drama i fyra övertidsperioder. En seger är alltid en seger.
En annan vinnare var arrangörerna som rodde i land jättecupen med bravur. Olle Thörnqvist, hedersordförande i Norrbottens handbollsförbund var som vanligt på plats och öste beröm över Kiruna HK.
- Det här är det bästa arrangemanget i Norrbotten, ja faktiskt i hela Norrland enligt min mening. De gör ett kanonjobb under hela helgen, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om