Lyckad helg för Grassi

Gabriella Grassl från Sunne hade en hellyckad helg i Kiruna då hon kom tvåa ena dagen och vann andra dagen i FIS- tävlingarna i slalom.

KIRUNA2009-01-05 06:00
21-åringen Gabriella Grassl, Sunne AK, tävlande för första gången i Luossavaarabacken i Kiruna. På lördagen kom hon tvåa efter Kristiina Rove från Finland. Andra dagen var rollerna omvända.
- Det gick mycket bättre i dag. Första åket var helt okej, i det andra var jag mer försiktig, sa Gabriella Grassl som studerar vid skidakademin i Tärnaby.
Hon berättade att slalom är henne bästa gren, men hon har faktiskt ett brons från senior-SM i störtlopp på meritlistan. Målet är till och börja med att börja ta poäng på Europacupen.
Kiruna BK arrangerade Snöcupen som var en FIS-tävling. Deltagare från Sverige, Norge och Finland tampades i backen.
I herrklassen höll sig finländarna väl framme i resultatlistorna. Arto Niemi vann på lördagen och Tuomas Huttunen tog hem segern på söndagen precis före två landsmän.
Bästa norrbottning (damer) blev Sara Stålnacke, Kiruna BK, med en 14:e och 11:e plats. I herrklassen blev Andreas Schäufele, Kalix AK, bäste svensk med en åttonde plats på söndagen. Bästa norrbottning (herrar) på lördagen blev Axel Bergbom Luleå AK med en 19.e plats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om