Kolla här - nu värvar Kiruna elitserierutin

Kirunas damhandbollslag behövde en rutinerad niometerspelare med spelblick och skottstyrka.Så föll allt plötsligt på plats.Elitseriemeriterade Sofia Lindqvist, 27, flyttade till stan för att jobba på bank.

Sofia Linqvist med sina nya matchtröja. Foto: Hans Sternlund

Sofia Linqvist med sina nya matchtröja. Foto: Hans Sternlund

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2012-10-12 06:00

Sofia Lindqvist kommer från Piteå och flyttade en gång tiden till Göteborg för att gå på handbollsgymnasium.

Där gick hon direkt in i Önnereds juniorlag som vann SM-guld och fick även göra inhopp med A-laget i elitserien. Mest spelade hon med B-laget i motsvarande allsvenskan.

På senare år har hon förstärkt Lillpites division I-lag där hon har varit väl känd av seriekonkurrenten Kiruna.

Flyttade
För en månads sedan flyttade hon till Kiruna där pojkvännen redan bodde. Det var rena jackpoten för honom, för henne själv och för Kiruna HK förstås.

Numera är det livet vid sidan av handbollen som prioriteras allra högst, men Sofia har fortfarande mycket att bidra med när hon begår hemmadebut i helgens match mot Boden.

Hittills har hon bara lovat vara med i hemmamatcherna och kanske de viktigaste bortamatcherna.

- Det är inte så att man känner att man ska tillbaka till toppen. Men Kiruna gör ändå en relativt seriös satsning och håller en hyfsad nivå. Tjejerna är verkligen ambitiösa, säger hon.

"Förlängd arm"
Tränaren Jonas Esko säger att de fortfarande saknar spelare på några positioner för att bli riktigt vassa. Men den kanske viktigaste positionen är härmed besatt.

- Mittnian är något av coachens förlängda arm på planen. Märker redan nu att Sofia är med och kan styra spelet fast hon knappt har hunnit träna med oss, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om