Kirunas förlorade son återvänder - Lasu förstärker laget

KIRUNA. Han var en av Asplövens bästa spelare den gånga säsongen.Men nu ska forwarden Mikael Lasu hjälpa Kiruna IF mot allsvenskan istället.- Det känns rätt att flytta hem igen, säger han.

Asplövens målskyttar mot Kiruna, Ville Vikeväinen, Joel Björnfot och Mikael Lasu.

Asplövens målskyttar mot Kiruna, Ville Vikeväinen, Joel Björnfot och Mikael Lasu.

Foto: K-L Sundqvist

KIRUNA2008-06-24 06:00
De senaste månaderna har gått i glädjens tecken för Kiruna IF.
Samtidigt som klubben betat bort alla skulder har sportkommittén samtidigt jobbat med att förstärka laget till kommande säsongen.
Och under helgen blev den sista forwardsplatsen klar när den 24-årige forwarden Mikael Lasu valde att flytta tillbaka till Kiruna efter en ettårig sejour i Asplöven.
- Jag har funderat mycket och Asplöven fanns med i bilden. Men till slut kändes det rätt att flytta hem igen. Klubben andas optimism och truppen känns oerhört intressant, säger Lasu, som den gånga säsongen svarade för 30 poäng i grundserien för Asplöven.
Två nya backar ska in
Kirunas rekryteringsansvarige Lars Niva är förstås nöjd att kunna göra klart med Lasu.
- Det är en bra spelare och precis en sådan kille vi behöver. Dessutom känns det förstås extra kul att få hem en Kirunaspelare. Av 22 spelare i truppen är 15 egna produkter och det är imponerande, säger Lasu och fortsätter:
- Nu ska vi bara förstärka med två backar, sedan är truppen komplett. Det innebär också att vi bara kommer ha svenska spelare i laget och att vi inte kommer plocka in spelare på artistskatt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om