Kiruna vaknade sent - men sänkte Rebels

Det är svårt att göra mål i ishockey när det är trångt framför målet, pucken hela tiden studsar fel och man möter en bra målvakt.Och i bland så råkar bara pucken trilla in.- Det brukar lösa sig på något sätt, sa Kirunaforwarden Mikael Lasu efter segern mot Luleå Rebels med 4-2 (0-1, 1-0, 3-1).

Det var trångt framför Luleå Rebels målvakt Petter Nilsson och det dröjde länge innan Henrik Bergenström och de andra hittade någon lucka. Kirunamålen kom till sist och matchen slutade med hemmaseger, 4-2.

KIRUNA2009-11-16 06:00
Som framgår av periodsiffrorna satt den väntade hemmasegern långt inne för Kiruna. Luleå började matchen bra, men fick efterhand kämpa allt hårdare när Kiruna drog upp farten och vred på trycket mot målvakten Petter Nilsson.
Han var den som stred allra hårdast bland rebellerna och länge såg han ut att kunna bli kvällens hjälte.
1-1 efter två perioder
Inför den tredje perioden stod det fortfarande 1-1 trots 34-13 i skott. Kiruna hade försökt allt och bara lyckats göra ett mål på ett power play.
Så, två minuter in på perioden testade Joel Törmä en solorajd, gled snyggt mellan backarna och lirkade in pucken med knapp styrfart under Petter Nilsson.
Två minuter senare hittade Simon Esseryd samma lucka med en backhandfösare och en oavsiktlig assist av domaren.
Efter 3-1 var matchen avgjord till Kirunas fördel.
- Jag vet inte vad det var, i bland går det troll i målskyttet. Då är det ofta inte de distinkta avslutningarna som leder till mål utan en studspuck eller liknande, sa Mikael Lasu.
Han styrde själv in fyran och hade sedan ett snyggt avslut mot eget mål mot slutet av matchen som från läktaren faktiskt såg ut som ett regelrätt självmål.
- Nej, nej, den låg på linjen och någon centimeter på rätt sida. Men det var nära, sa Lasu.
Lika övertygade var Luleåspelarna, inklusive tränaren Osmo Soutukorva, på att den var inne. Och kanske hade det kunnat bli riktigt spännande om målet hade godkänts.
- Men vi mötte ett bra lag och orken tog slut i andra perioden när de fick utvisningar med sig och skapade långa anfall. Vår målvakt gav oss chansen att ta en poäng. men vi räckte inte till, sa Osmo Soutukorva.