Kiruna IF på jakt - efter Ridderwall

I mellandagarna fick målvakten Stefan Ridderwall sparken av allsvenska Örebro.Nu jagas han - av Kiruna IF.- Jag har lite alternativ som jag håller på att se över, säger han.

Kiruna2013-01-03 06:00

Kiruna IF avslutade grundserien med nio raka segrar och det räckte för att i sista omgången passera Piteå Hockey och sluta tvåa i tabellen.

Men först på söndag kör säsongen i gång på allvar - för då börjar allettan och kampen om play off-biljetterna som sedermera kan leda till den allsvenska kvalserien.

Och nu är klubben aktiv på spelarmarknaden. Ett namn man har fastnat för: elitseriemeriterade målvakten Stefan Ridderwall, 24.

- Det stämmer att vi har varit i kontakt med honom, men längre än så är vi väl inte, bekräftar Kiruna IF:s sportchef Stefan Lundmyr innan han utvecklar:

- (Niklas) Lerbrink har till och från haft lite problem med knäna under grundserien. Och nu när det blir tajtare och tuffare så vill vi vara breda och vi känner att vi behöver komplettera lite grann.

Vad har ni fått för respons av honom?

- Han är öppen för förslag, absolut. Sen vill han givetvis spela på så hög nivå som möjligt.

"Ingen större prestige"
När NSD når 24-åringen, som har över hundra elitseriematcher med Djurgården och Timrå på meritlistan, säger han så här om framtiden:

- Jag har lite alternativ som jag håller på att se över. Framförallt vill jag komma till ett lag som spelar länge, men jag har inte tagit något beslut än.

Kan division I vara ett alternativ?

- I grund och botten vill man spela så högt upp som möjligt men jag ser ingen större prestige i det, utan för mig handlar det om att få avsluta säsongen med att spela hockey. Sen får vi se var det blir någonstans.

Tung tid i Örebro
Stefan Ridderwall fick i mellandagarna det tunga beskedet att han inte längre var önskvärd i Örebro och att man tills vidare väljer att satsa på Henrik Lundberg och Tim Sandberg som målvaktspar.

Ett besked som kom som en blixt från klar himmel.

- Det var en chock men jag hade en lite strulig tid i december när jag var mycket sjuk och fick dåliga besked från sjukhuset. Så man förstår dem också, att de inte riktigt vågade satsa på det. Det är en sån bransch vi lever i och det är bara att acceptera.

Är du frisk och kry nu?

- Ja, det tycker jag. Jag fick medicin för det (dåliga blodvärden, reds anm.) och det enda som känns är att man inte har kollat det tidigare eftersom jag har haft problem i två och ett halvt år. Så det är lite surt, men det är inte så mycket att göra åt det nu.

Även Asplöven har, enligt NSD:s uppgifter, hört sig för om 24-åringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om