Kiruna AIF väcker liv i bowlingen igen

Efter 23 år väcker Kiruna AIF liv i sin bowlingsektion. Därmed är det upplagt för heta derbyn igen.- Det här gynnar bowlingen i Kiruna, säger Hans "Acke" Dynesius, en av initiativtagarna.

En nygammal bowlingförening ser dagens ljus i Kiruna. Thomas Heikki, Niklas Rova, Peter Gäderblom, Jocke Lundström, och Acke Dynesius ska spela för Kiruna AIF till hösten.

En nygammal bowlingförening ser dagens ljus i Kiruna. Thomas Heikki, Niklas Rova, Peter Gäderblom, Jocke Lundström, och Acke Dynesius ska spela för Kiruna AIF till hösten.

Foto: Hans Stenlund

KIRUNA2009-06-17 06:00
På 1970- och 80-talen var det hårda drabbningar mellan Kiruna AIF och Fjällräven i bowlinghallen i Kiruna. Det tog slut 1986 när lagen slogs ihop till Kiruna bowling.
Den nya föreningen blev inte så livaktig och de senaste decennierna har Ripan varit ensam på plan i Kiruna.
Där har ni bowlinghistorien i ett nötskal. Nu skrivs ett nytt kapitel.
Alla tände till
Det började för några veckor sedan då ett antal spelare i Herrligan, som är en lokal serie på korpnivå, insåg att de ville prova på att spela i det riktiga seriesystemet. De var sent ute och det fanns ingen tid att starta en ny förening.
Någon kläckte idén att ta kontakt med Kiruna AIF.
- De tände på alla cylindrar. Vi hade ett möte två veckor senare som samlade 18 spelare och dagen efter skickade vi in anmälan till förbundet, säger Acke Dynesius.
Prestigederby direkt
De flesta i laget är spelare som inte har spelat i förbundsserien tidigare. Bara tre spelare har valt att gå över från Ripan.
Nu är serien spikad och det börjar med ett derby mot Ripan. De nya AIF-arna hoppas på hög stämning i hallen som på glansdagarna.
- De har tagit nystarten på ett bra sätt i Ripan och vi tror att det här kommer att vara bra för bowlingen som helhet i Kiruna. Men Ripan kommer inte att vilja förlora derbyt, säger Acke Dynesius.
Bowlingen blir Kiruna AIF:s femte sektion att addera till damishockey, tyngdlyftning, basket och innebandy.
Huvudföreningens ordförande Kjell Strandgård är glad över den senaste tillökningen.
- Det är ett jäkla positivt gäng som kommer in i klubben nu, man blir peppad själv, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om