Kebne siktar på mitten - och förstärker med rutin: Blir en sporre

Det mesta är sig likt i Kebnekaise BTK inför seriestarten i bordtennisettan.En nygammal spelare blir dock spelklar först efter nyår.Då förstärker veteranen Ove Johansson Kebne igen.

Kebne fortsätter köra med säkra kort i årets seriespel. Från vänster Mats Lindmark, Alexander Borovik, Lennart Wikberg, Ove Johansson och Igor Krohin.

Kebne fortsätter köra med säkra kort i årets seriespel. Från vänster Mats Lindmark, Alexander Borovik, Lennart Wikberg, Ove Johansson och Igor Krohin.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2012-09-22 06:00

Det finns veteraner och det finns veteraner i Kebne. Ove Johansson, 51, var en av de stora i Kebne på 1980-talet och begick comeback i fjol när han satsade på veteran-VM i Globen.

Han bor numera i Visby, men har nyligen fått jobb i Kiruna och ska börja veckopendla. Då blir det också klubbyte från Visby till Kebne.

Det betyder i sin tur att lagets målsättning kan höjas samtidigt som övergången blir klar.

- Om Ove hade varit med från början hade vi kunnat upprepa fjolårsplaceringen bland de tre bästa. Nu får vi kriga om att bli ett mittenlag, säger spelande lagledaren Mats Lindmark.

Det finns även spelare i Kebne som fortfarande har sina bästa år framför sig. I fjol lyckades till exempel Alexander Borovik, 21, passera Mats Lindmark när det gäller matchkvot.

Truppen är intakt från i fjol
Han förlorade bara tre matcher i hela seriespelet.

- Det blir en sporre för en gammal uv som jag att försöka haka på där, säger Mats Lindmark.

Kvar i laget sedan tidigare är Igor Krohin, Lennart Wikberg och Daniel Söderlund.

Kebne får en intressant start i första seriesammandraget då man möter Norrtull som är elitserielaget Söderhamns farmarlag, Köping som tidigare har spelat i elitserien, Stockholmslaget Råcksta som man behöver lägga bakom sig i serien samt nya laget PK Smyg som verkligen gör skäl för namnet.

- De har börjat i lägsta serien och har som uttalat mål att gå raka vägen genomseriesystemet upp till elitserien. Jag vet inte vad de har för lag i år, men de behöver ett par-tre nya spelare för att vinna den här serien, säger Mats Lindmark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om