Hård träning har gett bra resultat

Vissa tränar hela livet utan att någonsin riktigt få till det. För andra fungerar det nästan på en gång.Kiruna SK:s Mohsen Ehsani, 16, hör till den senare kategorin.I Engman cup visade han sina talanger.

Handen i mattan och saken är klar. Mohsen Ehsani vann sina två matcher i Engman cup mot tufft norskt motstånd. Matchen mot Birk Sömhövd visade sig i efterhand bli en ren final.

Handen i mattan och saken är klar. Mohsen Ehsani vann sina två matcher i Engman cup mot tufft norskt motstånd. Matchen mot Birk Sömhövd visade sig i efterhand bli en ren final.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2012-11-14 06:00

Mohsen är ett av ett tiotal ensamkommande flyktingbarn i Kiruna som har hittat ett sammanhang i brottningen.

Enligt tränaren Zigmunds Jansons är det högst träningsvilligt och motiverat gäng som sporrar och sparrar och på alla sätt driver varandra framåt.

För de allra flesta är brottningen en helt ny sport som de har plockat upp sedan de kom till Kiruna.

Mohsen Ehsani från Iran har efter bara 14 månaders träning börjat visa resultat.

Fick jobba hårt för segern
I Engman cup vann han sina två matcher mot tufft norskt motstånd. Matchen mot Birk Sömhövd visade sig i efterhand bli en ren final.

Den slutade med en ganska snabb fallseger för Kirunabrottaren.

- Det var en bra match, jag fick jobba hårt, säger han.

För Mohsen Ehsani har brottningen blivit mer än ett tidsfördriv och ett sätt att fylla alla lediga timmar. Det är en passion.

- Man använder hela kroppen, man måste tänka och man blir starkare. Det är roligare träna när man tänker på matcherna. Och så har vi en bra tränare. Zigge är bäst i hela världen tror jag.

Respekten är ömsesidig. Zigmunds Jansons beskriver Mohsen som en flitig kille med utvecklingspotential.

Tränaren blir motiverad
- Fysiken har han haft med sig när han började i september i fjol. Det är bara lite kondition som saknas, sedan är det bara att mata på med tekniken. Det är ett stort plus är att vi har bra sparring i den viktklassen. Det är många träningsvilliga att kära mot.

Han tillägger.

- Som tränare blir man själv motiverad.

Engman cup lockade ett hundratal deltagare, vilket är omkring 20 fler än i fjol. Det stora norska deltagandet borgade för många internationella möten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om