Här blir Sarri stor matchhjälte för FF

Kiruna FF vågade och vann i matchen mot Alvik.Det satt långt inne och det blev en något oväntad segerskytt.Jon Sarri som slog in 2-1 skulle egentligen inte ens spela i år.

Koll på bollen hade både Tony Lindvall i Alviks IK och Adrian Andersson i Kiruna FF. Den senare var en av de unga spelarna i Kiruna som visade framfötterna i matchen mot Alvik.

KIRUNA2011-05-16 06:00

Tro´t om ni vill, men det var blåsigt på Lombia när matchen spelades i lördags, vilket satte sin färg på matchen.

Alvik hade medvind i första och spelade smart utifrån förutsättningarna. Man höll ihop laget och slog om blixtsnabbt när lägena kom.

Det var en brytning på mittplan som var orsaken till en kontring som Ahmad Habibi i Alvik utnyttjade på bästa sätt.

Det såg länge ut att bli segermålet.

I andra halvlek tryckte Kiruna på, men trots bra spel för att det skulle kännas riktigt farligt var det något som saknades - till exempel en forward med killerinstinkter.

I stället var det en välriktad frispark av Joon Karlsson som gav kvitteringen i den 76:e minuten.

Bara två minuter senare gick bollen som i ett flipperspel och hamnade framför fötterna på Jon Sarri som slog in segermålet.

Han hade varit inne åtta minuter, men skulle egentligen inte ha varit inne alls i år. Meningen var att skulle trappa ned i B-laget.

- Jag fick jag mer tid över än vad jag trodde och Hasse och Hansi har tjatat lite. Sedan är det ju kul att spela, säger han.

Det fanns fler som gladde tränarparet i Kiruna.

- Våra ungdomar var fantastiskt bra i dag. De vågade hålla i bollen, försökte spela och det gjorde det bra, säger Hansi Björnström.

Till den kategorin hör framför allt Adrian Andersson och Mac Charour. Det var en miss från den senares sida som föranledde målet, men det var lätt att förlåta. Han åstadkom desto mer framåt.

- Vi har sagt att vi ska fortsätta spela vårt eget spel. Vi tränar inte fyra- fem gånger i veckan för att hålla på och tjonga, säger Hasse Stridsman.

Alvik står fortfarande kvar med en poäng efter fyra matcher och det är naturligtvis en missräkning.

- Vi har mycket skador i laget och tyvärr är det viktiga spelare som är borta. Det blir skakigt när unga killar ska ta ett stort ansvar, säger tränaren Ivan Nordqvist.