Fest - för alla

Kirunaspelen blev en festlig säsongsavslutning, framför allt för länets unga skidåkare.Inte mindre än 250 åkare var anmälda och de norska grannarna satte extra färg på tillställningen.

De yngsta klasserna var också de största i Kirunaspelen. Inte mindre än 50 åkare var anmälda till klass 0-8 år. Här är det Olivia Söderlind.i IFK Kiruna som tar täten.

De yngsta klasserna var också de största i Kirunaspelen. Inte mindre än 50 åkare var anmälda till klass 0-8 år. Här är det Olivia Söderlind.i IFK Kiruna som tar täten.

Foto: Åsa Junkka

KIRUNA2011-04-13 06:00

Himlen var blå, snön vit och en gul sol strålade över Matojärvi skidstadion. Precis som det brukar vara under de 97 år som spelen har funnits.

Även om världseliten numera har annat för sig den andra helgen i april blev spelen det en riktig festtillställning av gammalt gott snitt.

Fest för flera nationer
Det kan vi bland annat tacka våra norska grannar för.

- Det var ett otroligt intresse från norska klubbar och helgen gav mersmak. De sa att de kommer tillbaka med ännu fler åkare nästa år, säger tävlingsledaren Anna-Karin Niva.

De norska åkarna från klubbar som Senja, Sortland och Melbo tog också många fina skalper och fortsatte att rida på framgångsvågen från VM i Oslo.

Det var en del annat som också var likt från Holmenkollen.

- Det var många målgester som man kände igen från VM. Någon försökte tysta publiken, någon åkte i mål på en skida, säger Anna-Karin Niva.

Andra klubbar som kom med många åkare var Sävast och Bodens SK. Klubbtävlingen vanns av Jukkasjärvi medan lokalkollegan och arrangörsklubben IFK Kiruna kom på fjärde plats.

De båda Kirunaklubbarna hade båda mellan 30-40 åkare, de flesta i väldigt unga åldrar.

- Det är kul för dem att ha en hemmatävling och få möta många nya åkare, säger Anna-Karin Niva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om