En lyckad comeback - efter två års uppehåll

För några år sedan tillhörde Farnam Safaeiyan, 19, från Växjö, de allra bästa i landet i sin åldersgrupp.Lagom till Polarfjädern i Kiruna hade han fått tillbaka suget igen.Då kunde inte ens fem års allsvensk rutin stoppa honom.

Farnam Safaeiyan, boende i Luleå, gjorde processen kort med förre allsvenske fotbollsspelaren Peter Granberg, boende i Kiruna.

Farnam Safaeiyan, boende i Luleå, gjorde processen kort med förre allsvenske fotbollsspelaren Peter Granberg, boende i Kiruna.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2011-03-21 06:00

Det var i finalen i klass B som vi hittade två spelare med en högintressant bakgrund.

Åtminstone en av dem lär även ha en spännande framtid inom sporten.

Nyblivne Luleåbon Farnam Safaeiyan ställdes mot Peter Granberg, 43, från Kiruna och vann ganska lätt med siffrorna 21-13, 21-12.

Peter Granberg gavs tillfälle att analysera efteråt.

- Vad det var som skilde? Ja, förutom åldern en hel del i tekniken. Den här killen är duktig, han borde spela i klass A, säger han.

Själv har Peter Granberg redan hunnit avverka en idrottskarriär. Han spelade A-lagsfotboll i Brage under åren 1985-1995, varav fem säsonger i allsvenskan.

För en handfull år sedan flyttade han från Borlänge till hustruns hemstad Kiruna och passade på att plocka fram badmintonracketen igen.

- Jag har spelat sedan jag var så här liten, säger han och håller handen i knähöjd. Sedan höll jag upp under åren då jag satsade på fotbollen.

Takterna sitter i, vilket han fick tillfälle att visa under helgen. Men mot Farnam Safaeiyan räckte det alltså inte så långt.

Inget fel på återväxten
Farnam skulle förmodligen ha tagit hem A-klassen som Orions Dennis Bröms vann, men han har inte hunnit klassa upp sig sedan det två år långa uppehållet.

- Jag började på badmintongymnasiet i Malmö och det var då som jag tappade motivationen. Det är först nu som den har börjat komma tillbaka, säger han.

För ett par månader sedan flyttade han till Luleå där hans syster bodde sedan tidigare. Nu har han börjat som tränare i klubben och försöker hinna ikapp med sin egen träning.

Det är långt i från osannolikt att han låter höra talas om sig i fler turneringar framöver.

Polarfjädern samlade fler spelare än på länge. Arrangörerna i BMK Fjädern fick ta till en extrahall på Högalidskolan vid sidan av de två hallarna i sporthallen för att få plats med alla matcherna.

- Det finns fler spelare i Norrbotten. Vi har själva problem att ta emot alla som vill komma och spela, säger Stig Landin i BMK Fjädern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om