En helg på vinst och förlust

De svenska damerna orkade inte hela vägen när Kalottkampen i handboll avgjordes i Kiruna.- Det är bra att våra tjejer får se vad som krävs, sa tränaren Kent Hedlund efter 22-23 och 19-29 mot Nordnorge.

Anton Fredriksson från Malmberget var bäst i det nordsvenska herrlaget.

Anton Fredriksson från Malmberget var bäst i det nordsvenska herrlaget.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2009-04-06 06:00
Det är de bästa juniorspelarna från norra Sverige och Norge som gör upp om titlarna i Kalottkampen. Två matcher spelas för och det totala resultatet räknas för damer respektive herrar.
De svenska damerna kvar hade chansen till totalsegern efter uddamålsförlusten lördagsmatchen och hängde med länge och väl i gårdagens match.
Men 16-17 i mitten av andra halvleken förvandlades till 19-27 innan full tid.
- Det kändes som att orken tog slut. Det tar mycket på krafterna att spela två tuffa matcher på två dagar, sa Kent Hedlund.
Snabbare och starkare
Norskorna hade ett snabbare och mer varierat spel och gjorde dessutom färre misstag. Vårt västra grannland som nästan är världsledande på damsidan vann med andra ord vann rättvist.
- Det är framåt som det inte riktigt funkar för oss. Det många missarna ä ett tecken på att vi får chansa en del, sa Kent Hedlund.
På herrsidan blev den svensk seger i båda matcherna, 30-22 i lördags och 25-23 i går. Totalsegern var i det närmaste säkrad inför gårdagsmatchen, men...
- Vi visste att det skulle bli en helt annan match så vi körde på precis som vanligt. Och man vill ju vinna alla matcher, sa Anton Fredriksson från Malmberget som gjorde sju mål bara i första halvleken.
Norrmännen tyckte nog att det räckte så och gav honom hårdare bevakning i andra halvleken.
Stor dramatik
Det blev dramatiskt på slutet. Nordsverige såg ut att ha malt ner motståndet, men Norge kom tillbaka, vände femmålsunderläge till 23-22 innan matchen åter svängde till Sveriges fördel.
Bland annat kämpade Joakim Nilsson från Boden in avgörande 24-23 samtidigt som Fredrik Karlsson från Kiruna gjorde några viktiga räddningar i målet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om