Drömmen om elitserien lever för Kiruna AK

Kiruna AK drabbades av några tunga återbud inför den första serieomgången i allsvenskan i styrkelyft.Då klev ungdomarna i klubben fram och såg till att drömmen om elitserien fortfarande lever.

KIRUNA2010-02-03 06:00
Kiruna landade på totalvikten 1 959,76 hopsamlat av lagets fem lyftare. Två av lagets tyngre pjäser, Robert Larsson och Donald Bergman, drogs med influensa och fick avstå tävlingen.
Samtidigt tog den verklige tungviktaren, Markus Larsson, bara ingångsvikterna och där försvann ytterligare några poäng.
Han ville inte köra slut på kroppen med tanke på att SM i Göteborg går den sista helgen i februari.
Ungdomarna lyfte sig
I stället bidrog till exempel 16-årige Erik Siira med en fin lyftserie i sin tävlingsdebut.
- Ungdomarna lyfte över huvud taget väldigt bra och vi fick en bra poäng i både styrkelyft och bänkserien, säger Markus Larsson.
Kiruna AK tog klivet upp till allsvenskan inför förra säsongen. Nu är förhoppningen att ta ytterligare ett kliv i seriesystemet, det sista som finns att ta.
- Drömmen om elitserien lever fortfarande och vi kan ju inte gärna behöva dras med förkylningar i laget hela året, säger Markus Larsson.
Serielyftningarna i Kiruna samlade även lyftare från andra klubbar i det nordligaste distriktet och det var fler ungdomar som imponerade.
Jan Andersson, Luleå AK, tog till exempel fina 240 kilo i marklyft, vilket gav serie som räckte till seger i 90-kilosklassen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om