Distriktsmästerskap i Kiruna - en stor succé

Skidklubbarna i Kiruna fick en flygande start på sina tre år som DM-arrangör.Närmare 500 skidåkare i alla åldrar har trängts i ett soligt och vintrigt Kiruna.

KIRUNA2012-04-16 06:00

Norrbottens skidförbund var på plats och ledamöterna var översvallande positiva till arrangemanget och nöjda över uppslutningen.

- Det är kul att se att alla föreningar är här och att man har bestämt sig för att DM är den stora tävlingen i Norrbotten oavsett var den går, säger ledamoten Anders Furbeck.

IFK Kiruna och Jukkasjärvi IF ska gemensamt arrangera DM under tre år, detta efter att ha tagit över stafettpinnen från Kalix.

Tanken är att ge klubbarna tid på sig att kunna utveckla skidtävlingen på alla plan.

- Tanken är att Kalix ska föra över sina erfarenheter till Kiruna som i sin tur ska föra över till nästa arrangör, säger Reidar Jönsson i förbundet.

Peter Kauppi i Jukkasjärvi och Anna-Karin Niva i IFK Kiruna kunde konstatera att Kiruna har en central placering för en skidtävling i april.

Av de 500 anmälda kom nästan hälften resandes norrifrån.

- Vi har haft omkring 200 norska åkare. Någon sa att de har rest 40 mil och det var värt varenda mil, säger Anna-Karin Niva.

Är det då troligt att Kirunaspelen och Jukkasloppet kommer att fortsätta köras samma helg?

- Svår fråga. Det är lite synd att det bara är en tävling i Kiruna under säsongen, vi kanske borde sprida på oss, säger Anna-Karin Niva.

- Men en stor tävling kan vara bättre än ingenting. Det är bra att kunna erbjuda tre dagar med tävlingar för att klubbarna ska resa till Kiruna, säger Peter Kauppi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om