Diego frälste FF

Brassen Diego Pereira Valviesse gjorde själv två mål och hade stor del i två andra när Kiruna FF tog säsongens första seger på hemmaplan.- Jag hade riktigt roligt i dag, sa han efter segern mot Norsjö med 4-0 (1-0).

Äntligen lossnade allt för Kirunas brasse Diego Pereira Valviesse. I matchen mot Norsjö gjorde han själv två mål och hade stor del i de övriga två.

KIRUNA2009-06-15 06:00
Kolla in bilden här ovanför så förstår ni att brassens två mål var förlösande, inte minst för honom själv.
Det har gått troll i Kirunas spel på hemmaplan och hittills har Diego Pereira Valviesse bara fått näta en gång på Lombia.
Det mesta fungerade
I lördags fungerade plötsligt det mesta och brassen kunde spela ut hela sitt register.
Det började redan i den nionde minuten när Norsjös målvakt kom på mellanhand och Diego kunde lobba in 1-0. I övrigt var det spelmässigt ganska jämnt.
- Det kändes redan efter den första halvleken att vi skulle klara det här. Vi hade visserligen bara 1-0, men vi visste att det fanns en växel till att lägga in, sa tränaren Hans Stridsman.
Inblandad i alla mål
I den andra halvleken var det spel mot ett mål och den högre växeln gav resultat per omgående. Erik Tjäder och Don Susat Lönelid nickade in varsitt mål efter anfall regisserade av Diego.
Fjärde målet forcerade han in själv efter en grötig situation framför målet. Kiruna FF avancerade därmed i den rekordjämna tabellen, laget skaffade sig värdefulla plusmål och spelarna fick en välbehövlig mental skjuts framåt.
Diego Pereira Valviesses mohikanfrisyr håller på att växa igen, men efter matchen växer säkert tuppkammen igen.