Boxare från Kiruna ska tävla i Barentskampen

Foto:

KIRUNA2008-12-06 06:00
Barentskampen i boxning hålls i finska Uleåborg på söndag. I det svenska laget vimlar det av Kirunaboxare. Av sammanlagt sju boxare som tagits ut till laget, är fem från Kiruna. De två andra är från övriga länet.
Andreas Nordlander, 22, Niclas Lumio, 17, Frida Samuelsson, 25, Rebecka Nyberg, 20, och Christin Christensen,17, tävlar alla för BK Winter i Kiruna.
De bästa boxarna från Finlands, Norges och Sveriges norra delar ställer upp i turneringen. Pecka Johansson, tränare i BK Winter, tror att hans adepter har en bra chans att hävda sig i konkurrensen.
Ser fram emot snytt motstånd
- Jag tror de har kanonbra chanser. Vinst där borta smäller högt, säger han.
Intresset för boxning i Kiruna har ökat de senaste åren. Klubben har sammanlagt åtta träningar i veckan och ungdomarna är ofta själva med och tränar de yngre förmågorna.
Gänget som ska till Finland ser fram emot turneringen.
- Det känns spännande. Vi har så roligt tillsammans när vi är ute och reser på tävlingar, säger Rebecka Nyberg som har målsättningen att bli bäst.
Norrländska Mästerskapen nästa
Frida Samuelsson började med kampsport för att lära sig självförsvar. Sedan fick hon upp ögonen för boxning. Hon har satsat på sporten i ungefär ett år.
- Jag har ingen aning vilka jag ska möta i turneringen. Oavsett vem motståndaren är går jag in och kämpar så hårt det går, säger hon.
BK Winter satsar även på att vara med i Norrländska mästerskapen i Sundsvall i slutet av januari 2009.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om