Boden tar upp jakten på en plats i allettan

Bodens HF tar upp jakten på en plats till allettan.I går tog laget tre friska poäng mot ett rejält sjukdomsdrabbat Kiruna.- Vi bryr oss inte om de andra. Vi ser till att göra vårt jobb varje kväll, sa Alexander Lindén som slog in avgörande 4-3 (2-0, 1-2, 1-1).

Boden fick jubla mest i Lombiahallen i Kiruna i går. Här är Jimmy Vågstedt och Jens Enlund helnöjda efter att ha gjort 2-0. Matchen slutade 4-3 till Boden som tar upp jakten på en plats i allettan.

Boden fick jubla mest i Lombiahallen i Kiruna i går. Här är Jimmy Vågstedt och Jens Enlund helnöjda efter att ha gjort 2-0. Matchen slutade 4-3 till Boden som tar upp jakten på en plats i allettan.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2009-10-29 06:00
Och varför skulle han? Bry sig alltså.
Boden behövde inte be om ursäkt för poäng man lämnade Lombiahallen med (hur länge är det sedan sist?). Gästerna var vassare och gjorde färre misstag.
Nu ser det ut att bli fem lag som gör upp om de fyra platserna till allettan.
- Vi har ju siktat på att vinna serien och hittills har vi tagit poäng mot alla lag, utom Lycksele. Det gör vi på söndag när vi möter dem hemma, sa Bodenforwarden Alexander Lindén.
Sargat av sjukdom
Kiruna var ett sargat lag inför första nedsläpp. Laget saknade åtta ordinarie spelare, varav fyra backar. Några är skadade, men flera är sjuka i influensa. I vart fall har en spelare symptom som liknar svininfluensa.
Luckorna fylldes av Anders Lejon från division II-laget Kiruna City, Oskar Nilsson från Luleås J 20 samt ett gäng egna juniorer.
Inte undra på om det såg lite darrigt ut till en början. Det öppnades helt nya ytor bakåt och det utnyttjade Bodenforwardar.
- Vi gjorde lite för många enkla misstag och gick bort oss för ofta. Man får inte låta deras anfallsspelare gå in framför mål som vi gjorde, sa Kirunas tränare Sergei Joukov.
Kom tillbaka
Alexander Lindén var en av dem som pressade sig mellan målet och backen när han tryckte in 3-1 för Boden i mitten av andra perioden. Då såg det tämligen avgjort ut.
Kiruna kom tillbaka och när Anders Lejon kvitterade till 3-3 i början av tredje perioden var det plötsligt psykologisk fördel Kiruna.
Alexander Lindén fick sista ordet när han klappade till direkt på Jens Enlunds smörpass med tio minuter kvar.
Joukov luttrad
Kiruna forcerade för en kvittering men drog bland annat på sig två utvisningar för sex utespelare spelare på isen.
Om sjukdomsläget förvärras kanske Sergei Joukov får vara glad över att kunna ställa upp så många spelare på isen på en och samma gång.
- Vi vet inte var det här tar vägen. Jag kanske bara har tio man kvar på söndag, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om