Blivande juristen ska spela

Marina Sydberg gör comeback med Kiruna Handboll inför starten i division I och får bereda sig på att träna, pendla, spela och samtidigt fortsätta plugga hårt.Hon ska kombinera handbollen med juridikstudier i Umeå.- Det går att läsa på tåget, säger hon.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2010-09-25 06:00
Marina bestämde sig för några veckor sedan att hjälpa Kiruna i handbollsettan. Sedan tidigare har Cecilia Strandenhed komit hem efter spel i norska och svenska elitserien samtidigt som Andrea Tano bestämt sig för att fortsätta köra.
De tre 24-åringarna blir viktiga i Kirunas unga lag.
- Det blir nog Cissi och Andrea som får dra det tyngsta lasset. Själv kommer jag att behöva tid på mig att komma in i laget efter mit två år långa uppehåll. Men det är många andra kvar i laget också, säger hon.
Marina Sydberg går fjärde året på juristprogrammet och börjar så smått ana slutet på studietiden, även om det återstår en hel del. Nu handlar det mest om individuella kurser md mycket eget ansvar och mindre tid som ska tillbringas på föreläsningar.
"Blir många tågresor"
När hon pendlade till Kiruna under det första studieåret var det värre med den saken.
Nu har å andra sidan har kommunikationerna mot Kiruna blivit sämre när inte Stockholmsflyget mellanlandar i Umeå.
- Det blir många tågresor nu, men man får utnyttja tiden till att plugga. Det är dessutom färre matcher i nya division I jämfört med när vi spelare i gamla division I för tre år sedan.
Damhandbollens nya seriesystem kan vara något förvirrande, men för att beskriva det enkelt har det bara inneburit ett namnbyte från division II till division I längst upp i norr.
Kiruna siktar på att förbättra fjärdeplatsen i serien från i fjol. Förutom de nämnda nytillskotten utökas truppen med några nya tjejer född 1993 som ska tillföra energi och entusiasm. Enligt tränaren Jonas Esko är orosmolnet är just nu bristen på målvakter.
- Vi har Caroline Lindmark som håller hög klass, men i övrigt ser det lite tunt ut.
Allt sammantaget gör att Jonas Esko pekar ut ett annat lag som seriefavoriter.
- Som jag ser det är det Bodens Handboll som hårdsatsar med många nyförvärv. Trots att satsningen riskerar att utarma vissa lag är det givetvis positivt på sikt om ett lag från Norrbotten skulle lyckas nå den nya damallsvenskan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om