Björklöven vann toppmötet mot Kiruna

Kiruna IF hade Björklöven på gaffeln.Ett misstag i egen zon i sista minuten blev fallet.- Väldigt surt, men vi går starka ur det här, sa forwarden Simon Esseryd efter förlusten med 2-4.

Dennis Boström i Björköven i en kärvänlig omfamning av Andreas Nyberg i Kiruna.

KIRUNA2010-11-13 06:00

Matchen gick mot förlängning när några överoptimistiska dragningar av annars utmärkte Veli-Antti Leinonen slutade med att Björklöven erövrade pucken och Tomas Wallgren kunde pricka in 2-3.
Även 2-4 rullade in i tom bur i slutsekunderna.
Det var en snöplig avslutning på en spännande kväll som mycket väl hade kunnat slutat lyckligt för Kiruna.
Men avslutningen var på sitt sätt typisk.
- Ja, det är åtminstone två av baklängesmålen som kommer efter att vi har tappat pucken i egen zon i stället för att spela bort den. Det straffar sig mot ett lag som Björklöven, sa Simon Esseryd.
Misstagen straffade sig två gånger om mot Björklöven på bortaplan förra helgen och nu noterades alltså en tredje förlust.
- Vi får ta oss till allettan och vinna mot dem där i stället. Men det hade varit bra med poäng i den här matchen. Det börjar bli tight i tabellen, fortsatte Simon Esseryd.
En herosik insats enligt Hellgren
Kiruna markerade i alla fall att laget håller en hög nivå. Det såg kanske lite nervöst ut med många felpass i egen zon till en början, men farten och fantasin fanns definitivt i anfallsspelet.
Kim Sunna tvingades utgå med ett antal utslagna tänder i andra perioden och första kedjan tappade slagkraft. I fem mot tre-läget som följde eller i något av de många andra numerära överlägena skulle dock Kiruna ha avgjort matchen.
Björklövens tränare Jens Hellgren hade sina synpunkter på den saken, vilket han valde att formulera enligt följande.
- Det var heroiskt insats av oss. Det var en bragd att vinna som det såg ut. Ni får tolka det som ni vill.