Det sprudlar inte precis om den allsvenska aspiranten.
- Det är bara tur att vi vinner, säger Joel Törmä som slog in 3-1 i tom kasse.

Joel Törmä har startat målkyttet för Kiruna IF och visar upp hela garnityret. Michael Kaspi i Kalix deppar.

KIRUNA2012-09-27 06:00

Det har inte varit särskilt lyckat för Kiruna IF att gå upp i en snabb 3-0-ledning hittills i år.

Det gjorde man mot Boden och Teg, och sedan slutade man att spela. Kanske var taktiken att hålla 2-0 så länge som möjligt mot Kalix?

Nej, så klart inte, det var naturligtvis oförmågan att göra mål som gjorde att matchen fortfarande inte var avgjord efter två perioder trots 34-13 i skott.

Kirunapubliken fick länge och väl hålla till godo med Joel Törmäs och Simon Esseryds mål från den första perioden.

Som en avslagen pilsner
Bortsett från de nämnda matchinledningarna och den stabila insatsen mot Björklöven finns det mycket att önska av Kiruna IF så här långt i år.

En orsak är att skadade veteranen Andreas Nyberg har lämnat en stor lucka i förstalinan. Nu gick dessutom backjätten Stanislav Kall ut i första perioden med en grimas av smärta bakom skägget.

Så länge det stod 2-0 var matchen en avslagen pilsner.

I tredje gjorde Kalixslovaken Adam Bezak 1-2 och det var det bästa som kunde hända. Kalix fick vittring och Kiruna började förstå att det var poäng på spel. Det blev äntligen lite kamp och känslor på isen.

Kiruna höll undan med andan i halsen. 3-1 kom som sagt i tom bur.

Kirunatränaren Lars Molin var nöjd första perioden när laget sköt och skapade chanser.

"Ett steg i rätt riktning"
- Vi skjuter mycket skott, men sedan är vi inte där. Man kan inte få mer än tre poäng, men spelet kan bli mycket, mycket bättre. Vi checkar när vi ska ställa upp och i egen zon har vi inte lugnet.

Joel Törmä fyllde på.

- Vi gör inte jobbet och det var ren tur att vi vann. Det var en reaktion från förra matchen. Vi var lite stukade. Vi vågade inte och hamnade på mellis, då blir det så här.

Kalixtränaren Petter Christoffersson summerade från sin horisont.

- Det här var egentligen bara vår fjärde match tillsammans och det här var ett steg i rätt rikting. Jag är lite besviken över att vi inte vågade lite mer i första perioden. Ska man orka ha energi i laget med så få man som vi har så måste man våga hålla i pucken.

De båda målvakterna Henrik Svanelöv och Andreas Hookana gjorde sitt jobb med förtjänst. Michael Kaspi och Emil Sikström var ständigt farliga Kalixforwardar. Oskar Fredriksson lyftes in i Kirunas förstafemma i tredje och blir säkert kvar där.