Asplövens ikon klar för Kiruna

Redan 2003 sa han att han någon gång skulle vara med och föra upp Asplöven i allsvenskan.Han höll sitt ord.Men nu går Stanislav Kalls karriär vidare - i Kiruna.- Nu ska jag försöka göra samma grej, säger han till NSD.

Arkitekten. Mikael Lasu lockade Kall till Kiruna.

Arkitekten. Mikael Lasu lockade Kall till Kiruna.

Foto: Hans Sternlund

Kiruna2012-07-18 06:00

Nio säsonger, 298 matcher totalt, sex kvalserier och ett allsvenskt avancemang. Det blev facit för Stanislav Kall, 34, under sina år i Haparanda och Asplöven.

Under tidsperioden har slovaken också hunnit med att vara lagkapten och spelande assisterande tränare.

Men 34-åringen följer inte med på den allsvenska resan - och det är helt enligt planen.

- Jag var där riktigt lång tid och när jag åkte hem till Slovakien efter min första säsong (2003, reds anm.) sa jag att min stora dröm är att ta Asplöven från division I till allsvenskan och att jag efter det kan flytta därifrån, säger Stanislav Kall och fortsätter:

- Så jag är riktigt nöjd att det äntligen gick vägen och jag är riktigt nöjd för folket i stan och de som jobbar runt hockeyn. Nu ger jag plats för de unga killarna som har framtiden för sig.

Fast Asplöven-ikonen återvänder ändå till Norrbotten i höst. För sent under måndagskvällen blev han klar för Kiruna IF.

En förhandling som gick i ett rasande tempo.

- I fredags pratade vi första gången och sen hände allt i måndags. De kom med ett fint förslag och det var ingenting att fundera på, säger han.

34-åringen avslöjar också att Kiruna IF-centern och tillika förre lagkamraten Mikael Lasu (han har dock ännu inte skrivit på något nytt kontrakt, reds anm.) har haft stor del i värvningen.

- Självklart låg han bakom det. Vi spelade i Asplöven tillsammans och vi hade riktigt roligt både på och utanför isen. Nu följer jag efter honom och nu ska jag försöka göra samma grej som med Asplöven, säger Kall.

n n I går blev Oskar Fredriksson, 19, också klar för klubben. Han vänder hem efter tre säsonger i Skellefteås juniororganisation och där noterades han i fjol för två elitseriematcher.

- Det känns jävligt bra. Det blir min första a-lagssäsong samtidigt som jag känner en stolthet över att få spela med ripan på bröstet, säger han till Kirunas hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om