Talangen slog till på hemmaplan

Hemmaåkaren Isak Klein låg blott på 15:e plats efter första åket i tisdagskvällens FIS-tävling på Luossavaara. I det andra slog han till med säsongens bästa åk och klättrade upp till fjärde plats.– Det känns riktigt bra. Kul att få till ett bra resultat i inledningen av säsongen, säger 18-åringen från Kiruna BK.

MOT TOPPEN. Alpint glädjeämne i Kiruna: Isak Klein, som blev fyra i tisdagens slalomtävling.

MOT TOPPEN. Alpint glädjeämne i Kiruna: Isak Klein, som blev fyra i tisdagens slalomtävling.

Foto:

KIRUNA/ALPINT2014-11-19 10:52

Isak var snabbast i andra åket och slog bland annat blivande segraren Thomas Hettegger, Österrike, med över halvsekunden.

– Jag har åkt bra på träning den senaste tiden. Roligt att lyckas även på tävling.

Tre österrikare tog hand om de första platserna, men Isak var inte långt ifrån en plats på pallen. Avståndet var bara 15 hundradelar.

– Jag känner att jag är snabb och kan åka mer avslappnat i fortsättningen. Resultatet stärker givetvis också självförtroendet.

Isak räknas som en av de stora talangerna och har i höst tränat med förbundets utvecklingslag Team 19. För några år sedan rankades han som nummer ett i världen bland åkare födda 1996.

Målet den här säsongen?

– Topp tre på ÄJSM, topp tio på SM plus att jag hoppas kunna utvecklas och förbättra min ranking i storslalom.

Storklintens Hannes Grym är nominerad i Team 19 och utmanade i toppen efter första åket. Men i det andra körde han ur.

Norrbotten noterade en Top 10-placering även på damsidan. Gällivares Mica Nyberg-Ericsson åkte in på nionde plats och dessutom blev hemmaklubbens Sofie Gidlund elva.

Tisdagens tävling var den första av två tävlingar i Luossavaarabacken. Startfältet är av hög klass och över 200 åkare har kommit till start - bland annat från Österrike, Schweiz och Italien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om