Kiruna värvar resligt brödrapar

Bröderna David och William Otter är klara för Kiruna IF. Det är två resliga unga herrar som ansluter till division 1-laget.

28 maj 2019 20:57

David Otter, 20 år, är en 189 centimeter och 90 kilo tung målvakt, som närmast kommer från spel i den amerikanska juniorhockeyn. Under säsongen 2018-2019 respresenterade 20-åringen klubbarna Syracuse Jr. Stars samt Watertown Wolves.

Målvakten är fostrad i Stockholmsklubben FoC Farsta men har också spelat juniorhockey i Leksands organisation.

– Han är en mycket talangfull målvakt. Noggrann och fokuserad. Han vet vad som krävs av honom för att lyckas och ta nästa steg. Han är atletisk och rörlig, trots sin storlek. Han har bra klubbspel och vill sätta igång spelet snabbt och älskar att tävla. Han vill vara den som gör skillnad för laget, en vinnarskalle, säger Kirunas tränare, Henrik Törmä, till klubbens hemsida.

Den andra som Kiruna IF har gjort klart med är forwarden William Otter, 22 år och storebror till nämnda David Otter.

Storebror, är också storebror vad gäller storlek. 22-åringen mäter 197 centimeter och väger 96 kilo och kommer närmast från spel i division 2 med FoC Farsta, där han öste in mål.

Den reslige forwarden stod för 30 mål och 23 assist på 30 spelade matcher förra säsongen i Farsta.

– Han är en stor och kraftfull forward. I grund och botten en spelfördelare med bra känsla för spelet. Han har bra tassar, hanterar pucken bra tekniskt och har ett bra skott. Och som dom flesta målskyttar en känsla för att hitta nät, säger Henrik Törmä till klubbens hemsida.

Kiruna IF:s trupp just nu

Målvakter:

Jesper Eriksson

David Otter

Backar:

Olle Hellström

William Palovaara

Jesper Strandelin

Johan Kruukka

Forwards:

Calle Källström

Simon Thyni

Anthony Paskaruk

Hjalmar Esko

Hampus Hagström

Jesper Landström

Andreas Mäki Kero

William Otter

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jesper Sandberg