Kiruna värvar från finska Mestis-ligan

Kiruna IF bjuder på en nyhet. Hockeyettan-klubben har värvat den finska backen Valtteri Lemmetty från Mestis-laget LeKi.

5 juni 2019 20:54

24-åringen, som är född i den finska huvudstaden Helsingfors och har Jokerit som moderklubb, beskrivs som en tvåvägsback.

Senaste säsongen stod han för 11 poäng (5 mål och 6 assist) på 39 Mestis-matcher i LeKi som slutade tvåa i serien.

– Vi hade en bra säsong trots att vi var underdogs när serien startade. Elva poäng är bra men det största stegen tog jag rent personligt utvecklingsmässigt. Jag har lärt mig mycket om mig själv som hockeyspelare, säger nyförvärvet till Kiruna IF:s hemsida.

Efter att klubben blivit nedflyttad på grund av dålig ekonomi valde han att söka sig vidare.

– Kiruna är ett bra alternativ för mig att utvecklas och spela i en högre serie i framtiden. Det blir en bra erfarenhet för mig som person också, säger vänsterskytten Valtteri Lemmetty.

Kiruna IF-tränaren Robert Lahti om nyförvärvet:

– Han är en skridskoskicklig, vältränad tvåvägsback som tänker defensiven först. Han är en riktig lagspelare som påminner om Joni Liljeblad. Valtteri har spelat i ett bra lag i en bra liga och är en spelare som vi absolut kommer matcha de bästa offensiva spelarna i vår serie och stänga ned dem.

Kiruna IF:s trupp

Målvakter: Jesper Eriksson, David Otter (Watertown Wolves, FHL)

Backar: Valtteri Lemmetty (ny från LeKi, Finland), Olle Hellström, William Palovaara, Jesper Strandelin, Johan Kruukka.

Forwards: Calle Källström, Simon Thyni, Anthony Paskaruk (Åmål), Hjalmar Esko, Hampus Hagström, Jesper Landström, Herman Åstrand, William Otter (FoC Farsta), Andreas Kero.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Jakobsson

Ämnen du kan följa