Kiruna värvar finsk spetscenter

Kiruna IF hämtar ännu en finsk spetsvärvning från Mestis.

11 juni 2019 11:08

Först presenterade laget backen Valtteri Lemmetty från LeKi.

Nu har Kiruna IF även värvat en center från Mestis (finska andraligan).

Det rör sig om Olli-Aleksi Pietilä, 25 år.

Förra säsongen var han assisterande kapten i RoKi där det blev 24 poäng (10 mål och 14 assist) på 56 matcher. Det var fjärde säsongen i RoKi för Pietiläs del.

– Robert (Lahti, tränare) fick mig verkligen att känna att han ville ha mig i KIF, så i slutändan var det ett lätt beslut att ta, säger Olli-Aleksi Pietilä till Kirunas hemsida.

Vad har ni pratat om?

– Bland annat hur seriesystemet är, vad de förväntas sig av mig och av laget nästa säsong. Hur fysträningen ser ut i Kiruna just nu och vad de förväntar sig att jag gör under sommaren.

Hur känns det nu när det är klart att du flyttar hit?

– Jag är jätteglad. Det är första gången jag flyttar utomlands så det känns jättespännande. Jag kan inte vänta att få komma till Kiruna.

KIF-tränaren Robert Lahti är mycket nöjd över det senaste nyförvärvet.

– Han kommer att bli en spetsspelare i vårt lag. Olli-Aleksi är väldigt allround och kan spela både center och ytterforward. Jag har fastnat för hans blick för spelet när han har pucken, alltid huvudet upp och med bra kontroll. Har varit en gedigen poängplockare i Mestis och det hoppas vi han fortsätter med här hos oss, säger Lahti.

Truppen

Målvakter: Jesper Eriksson, David Otter.

Backar: Olle Hellström, William Palovaara, Jesper Strandelin, Johan Kruukka, Valtteri Lemmetty.

Forwards: Calle Källström, Simon Thyni, Anthony Paskaruk, Hjalmar Esko, Hampus Hagström, Jesper Landström, Andreas Kero, William Otter, Olli-Aleksi Pietilä.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Olofsson