"Har inte fått effektivitet i det"

Färjestad har haft sju möjligheter i powerplay på tre matcher – utan att göra ett enda mål.Men det finns hopp menar Färjestadstränaren Tommy Samuelsson.– Spelmässigt har det kanske varit vårt bästa under säsongen, men vi har inte fått effektivitet i det, säger han.

Foto:

Karlstad/ishockey2016-03-22 18:58

Färjestad tränade lätt och kort under tisdagsförmiddagen. Redan efter 20 minuter så lämnade de första spelarna isen. Veteranen Rickard Wallin var bland de första att kliva av.

– En slutspelsträning. Det var skönt att komma ut på isen och skjuta några puckar. Att få gårdagen ur kroppen och komma i sinnesstämning för nästa match, säger Wallin till Värmlands Folkblad.

Det var mycket korta övningar som avslutades med skott på mål. Inget spel i numerära över– eller underlägen. Det gnuggar Färjestad på onsdagens matchvärmning.

– Så här långt har vi inte utnyttjat vårt powerplay. Ju längre en serie går desto mer behöver du ett powerplay. Luleå gjorde ett mål i spel fem mot fyra senast och vi inget, säger Samuelsson.

Milan Gulas fanns inte på is utan tränade överkroppen i gymmet. Johan Ryno satte sig på motionscykeln. Även Justin Pogge och Tomas Skogs. föredrog alternativ träning. Rasmus Asplund, som skadade sig i första perioden i måndagsmatchen, fick behandling och är ett frågetecken för spel.

Om Asplund är allvarligt skadad så kommer Färjestad att kalla hem Johan Olofsson som under onsdagens spelade direktkval till SHL med Leksand, dit han är utlånad.

Jonas Holös och Linus Persson, som båda gjorde comeback efter sjukdom och skada i den tredje kvartsfinalen, tränade för fullt på tisdagen.

– Det finns inget som talar för de inte ska vara tillgängliga, säger Samuelsson om deras medverkan.

Det är ingen vågad gissning att Justin Pogge fortsätter som förstemålvakt.

Följande spelare fanns på is

• Målvakter: Lars Haugen och Olle Eriksson Ek.

• Backar: Magnus Nygren, Tomas Skogs, Sebastian Erixon, Mikael Wikstrand, Ole-Kristian Tollefsen, Hugo Enock, och Jesper Nordin.

• Forwardar: Joakim Nygård, Mikael Johansson, Linus Persson, John Persson, Antti Tyrväinen, Linus Turnbull, Oscar Steen, Joel Eriksson Ek, Martin Røymark, Rickard Wallin, August Gunnarsson och Victor Ejdsell

• Alternativ träning: Justin Pogge, Milan Gulas, Tomas Skogs och Johan Ryno samt att Rasmus Asplund fick behandling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!