Här är Färjestads nya slutspelsvapen

Färjestad avslutade tisdagsträningen med att träna powerplay och boxplay.Flera formationer testades – en ganska överraskande.– Vi kanske till och med har tre powerplay-uppställningar, säger assisterande tränaren Anders ”Ante” Karlsson.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Karlstad/ishockey2016-03-15 16:48

I slutet av tisdagens träningspass började Färjestad finslipa powerplay och boxplay. FBK snurrade runt på flera olika formationer där Magnus Nygren och Mikael Wikstrand antingen spelade tillsammans eller tillsammans med Tomas Skogs.

Bland forwards fick Mikael Johansson, Milan Gulas och Antti Tyrväinen mest förtroende medan Travis Turnbull, John Persson samt Johan Ryno, som alternerade med Linus Persson, såg ut att få förtroendet som en andra PP-formation.

Det var en lite överraskande konstellation.

– Vi har många som kan spela i special teams, kanske kan vi till och med ha tre powerplay-uppställningar. Vi har de unga grabbarna som också kan vara kreativa, säger ”Ante” Karlsson till Värmlands Folkblad och syftar på juniorkedjan med Joel Eriksson Ek, Rasmus Asplund och Oskar Steen.

Hur viktigt blir powerplay och boxplay nu?

– Det är viktiga ingredienser för att slå sin motståndare men man vet ju inte hur mycket utvisningar det blir i ett slutspel, domarna brukar höja nivån.

Så tränade Färjestad

• Var: Kobbs Arena.

• Tid: 11.00–11.45

• På is: Alla spelare som är tillgängliga förutom Jonas Holøs som precis som under måndagen klev på i slutet av passet och sedan körde individuellt med ”Ante” Karlsson.

• Så såg det ut: Högt tempo och inledningsvis mycket fokus på avslutsövningar. Därefter spel fem mot fem och till slut fokus på powerplay och boxplay där flera olika konstellationer testades.

Formationer på träningen:

• Målvakter: Lars Haugen/Justin Pogge.

• Backpar: Magnus Nygren-Tomas Skogs, Mikael Wikstrand-Sebastian Erixon, Niklas Arell-Ole-Kristian Tollefsen, Jesper Nordin.

• Kedjor: Joakim Nygård-Mikael Johansson-Milan Gulas, Joel Eriksson Ek-Mikael Johansson-Oskar Steen, Antti Tyrväinen-Linus Persson-Travis Turnbull, Martin Røymark-Rickard Wallin-John Persson.

• Extraforwards: Johan Ryno och Victor Ejdsell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!