Han var bäst i Luleå Hockey

Snöpligt förlust mot Färjestad. Här har du matchfakta och betygen från matchen i Karlstad.

KARLSTAD/ISHOCKEY2017-01-19 22:43

Färjestad-Luleå 3–2

(1–1, 1–1, 0–0, 1–0)

SHL

Första perioden: 1–0 (11.49) Jonas Holös (Marcus Nilsson), 1–1 (15.20) Christian Jaros (Jacob Lagacé, Daine Todd).

Andra perioden: 1–2 (06.30) Ilari Melart (Johan Harju, Daine Todd), spel fem mot fyra, 2–2 (17.21) Marcus Nilsson (Rasmus Asplund, Anton Grundel).

Fjärde perioden: 3–3 (01.35) Jonas Holös (Rasmus Asplund).

Matchens stjärna

Rasmus Asplund, Färjestad. JVM-stjärnan hade en fin kväll. Han spelade fint fram till det snygga 2–2-målet i powerplay och Färjestads segermål i förlängningen.

Så var matchen

Luleå Hockey gjorde en bra första period, men fick inte utdelning på sina chanser. Laget hade nog behövt hålla 2–1-ledningen i andra perioden. Nu blev det inte så och i den jämna tredje perioden och förlängningen hade båda lagen chanser att avgöra.

Kommande matcher

Fre 20/1: Karlskrona-Växjö. Lör 21/1: Luleå-Färjestad, Skellefteå-Brynäs, Djurgården-Leksand, Linköping-Rögle, Växjö-Karlskrona, HV71-Örebro.