SM-silver till Stjärnholm: Det känns riktigt kul

I helgen avgjordes svenska mästerskapen i karate. På plats var Olivia Stjärnholm, 15 år, och Linnéa Walter, 14 år, från Bodens Karateklubb.

En mycket glad Olivia Stjärnholm efter silvermedaljen i karate-SM.

KARLSTAD2012-12-05 06:00

Efter en längre tids hårdträning och förberedelser var det nu dags för tjejerna att visa vad de gick för.

Alla de de bästa karateutövarna hade samlats för att göra upp om medaljerna i kata (rörelsemönster) och kumite (fighting). Dag ett startade med elimineringsmatcher
i kata. Linnéa lyckades bäst av de två tjejerna genom att kämpa sig fram till matchen om bronsmedaljen i klassen Damer kadett. Här slutade tyvärr Linnéas första SM-resa
i mötet mot en vassare motståndare från Stockholm.

"Riktigt kul"
På lördag eftermiddag var det dags för Olivia att visa sin form
i klassen kumite damer kadett +54. Första matchen vann hon överlägset med 9-0 redan efter 30 sekunder, genom tre välriktade och kontrollerade sparkar mot motståndaren. Hennes andra match var lite tuffare men även där vann hon och då med poängsiffrorna 4-1.

I finalen fick Olivia se sig besegrad av en mer rutinerad fighter från Stockholm. Trots förlusten är Olivia nöjd med sin prestation på årets SM.

- Det känns riktigt kul att ha med mig en silvermedalj hem till Boden, säger en överlycklig Olivia Stjärnholm.