Så ska Asplöven trotsa mardrömmarna

Mardrömsarena, marddrömssmatcher och bottentips. Asplöven har inte oddsen på sin sida inför kvällens hockeyallsvenska premiär – men tränaren Per Kenttä bryr sig inte det minsta.

Foto: Petra Isaksson

Karlskoga/ishockey2014-09-11 07:00

0–4, 0–3, 3–6 och 0–6. Där har ni Asplövens dystra resultatrad i Nobelhallen i Karlskoga. I kväll vill Haparanda-laget bryta trenden mot BIK Karlskoga.

– Vi får ett riktigt eldprov direkt. Jag tycker att vi kan gå in och spela utan press, det är de som är favoriter. Samtidigt vill vi bevisa att vi inte ska vara så nederlagstippade som vi är. Jag tycker att vi har ett riktigt bra lag. Det ska vi visa, säger tränaren Per Kenttä till NSD, strax efter att Asplöven landade i Värmland under onsdagseftermiddagen.

Att Nobelhallen är en mardrömsarena för Asplöven är inget Kenttä bryr sig om.

– Det lägger vi inte stor vikt vid. Man kan inte ändra det som har varit, vi ska försöka göra något åt matchen nu i stället, säger han.

Påverkas ni av historiken?

– Det tycker jag inte. När man går in i en ny säsong börjar man om på noll igen. Vi möter säkert ett nytt lag nu också.

Inte nog med mardrömsarenan – Asplöven har en ytterst svår inledning på årets upplaga av hockeyallsvenskan. Förutom Karlskoga väntar AIK, Västerås, Malmö och Vita Hästen i de fem första matcherna.

– Men vi ska ändå möta de här lagen fyra gånger under säsongen, det spelar ingen roll om vi möter dem nu eller i ett senare skede, säger Kenttä.

Hur viktig är starten av säsongen?

– Självklart är det viktigt att få medvind och en våg att rida på. Det är den första matchen nu och vi behöver inte fokusera på något som har varit, vi går in med öppna sinnen och kommer köra för fulla spjäll. Gaspedalen ska jäklar gå igenom golvet.

Asplöven är bottentippat inför säsongen, men Kenttä hävdar att hans lag är bättre än vad folk tror.

– Men som jag har sagt tidigare: Vi har ingen Jesus eller Messias som vinner matcherna åt oss, utan alla måste dra sitt strå till stacken. Vi vet att vår högstakapacitet är jäkligt hög, och det gäller att vi når den om vi ska vinna borta mot ett så pass bra lag som BIK.

Asplöven har en del skavanker i laget inför premiärmatchen, bland annat på målvakten Daniel Spence. Kenttä vill inte avslöja laget, bortsett från att han meddelar vem som kommer vakta målet.

Det blir Luleå-lånet Samuel Ward.

– En framtidsman, han är aktuell för JVM och då bör man vara bra nog för att spela i allsvenskan.

Kenttä andas optimism inför premiären – och hymlar inte med sina förväntningar.

– Tre poäng, sen skiter jag egentligen i hur det ser ut. Vi ska inte vara rädda eller be om ursäkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!