Asplöven föll tungt i Karlskoga

Ett effektivt Bik Karlskoga – då föll Asplöven tungt i Nobelhallen.

Besviken. Sebastian Harila var rejält förbannad efter förlusten mot Leksand. ”Vi får ge fan i att fjanta oss och spela för klubbmärket i alla fall, visa lite jävla heder”, säger han.

Karlskoga/ishockey2015-09-15 21:20

Av tradition så brukar Asplöven ha det svårt nere i Nobelhallen i Karlskoga. Årets säsong verkar inte vara något undantag – även om nu Haparandalaget dominerade den andra perioden.

Men när man väl kom till den så hade hemmalaget gått ifrån till en 3–1-ledning.

Anthon Eriksson reducerade sen genom att prickskjuta nästan från förlängda mållinjen och Scott Macaulay kvitterade innan mellanakten var över.

Där och då såg det ut som att Per Kenttäs lag hade tagit ett grepp om matchen – men 30 sekunder in i tredje perioden hade Bik Karlskoga slingrat sig ur det.

Då sköt Christian Berglund 4–3 och fem minuter senare utökade Henrik Björklund ledningen.

Asplöven forcerade på slutet men pucken ville inte in.

Istället kunde Mikael Eriksson spika slutresultatet till 6–3 i tom bur.

Allsvenskan

Bik Karlskoga-Asplöven 6–3

Första perioden: 1–0 (01.25) Henrik Björklund (Henrik Larsson, Joel Gistedt), spel fem mot fyra, 1–1 (09.16) Simon Olsson, 2–1 (11.29) Martin Thelander (Henrik Björklund, Marcus Nilsson), spe fem mot tre, 3–1 (15.56) Gustaf Thorell (Erik Thorell).

Andra perioden: 3–2 (03.05) Anthon Eriksson, 3–3 (16.43) Scott Macaulay (Mathias Bromé, Johan Porsberger).

Tredje perioden: 4–3 (00.30) Christian Berglund (Marcus Nilsson, Victor Berglind), spel fem mot fyra, 5–3 (05.21) Henrik Björklund (Gustaf Thorell, Oskar Carlsson), 6–3 (18.46) Mikael Eriksson (Gustaf Thorell), spel fem mot sex.

Skott: 17–33 (5–11, 4–13, 8–9).

Utvisningar, Bik Karlskoga: 8x2. Asplöven: 9x2.

Domare: Johan Gossas.

Publik: 2 052.