Hane matchhjälte när Nyborg vann derbyt

Gästerna från Nyborg snuvade hemmalaget på poängen vid det första av säsongens två prestigederbyn i Kalix.Annandagsfesten slutade 3-4 (2-3) sedan Petter Hane slagit in det avgörande målet med bara tre minuter kvar av ordinarie tid. Segerskyttens enkla förklaring:- Vi känner oss formstarka nu.

Petter Hane (nummer 12) gjorde 1-3 och matchavgörande 3-4 mot Karlsborg på Bruksvallen.

KARLSBORG2009-12-28 06:00
Det går väl knappast att bestrida sedan fortfarande obesegrade (bara en oavgjord match, vid säsongspremiären mot Forsbacka) serieledaren Nyborg återtagit greppet om matchen och också avgjort. Bollen var en flipp som landade hos Hane, på väg mot hemmamålvakten Samuel Henrikssons vänsterstolpe, efter att ha touchat en Karlsborgspelare.
- Såg inte ens var den kom från. Men jag fick tag i den och kunde gå snabbt på, konstaterar han om målet som blev dagens andra. Under första halvlekens tunga Nyborgdominans var det nämligen Hane som sånär satte spiken i kistan med 1-3 i 27:e minuten, med en soloresa direkt efter 1-2 på hörnretur i 26:e. Karlsborg hade frislag men tappade bollen och Hane var snabb att utnyttja läget.
Hade ett spelmässigt övertag
Vändningen med tre raka mål (1-1 en prydlig paråkning av skytten Tobias Sundvist och passande Linus Lundbäck) efter Karlsborgs inledande 1-0 på högerhörna av Niklas Sundqvist borde räckt för att gå mot säker seger. Men det var hemmalaget som kämpade sig tillbaka och fick utdelning i exakt rätt tid - bara sekunder före pausen.
- Vi bjöd in dem, och jag vet inte varför, funderar Hane och tillägger:
- Men vi hade ändå övertaget spelmässigt.
Det gällde inte andra halvlekens inledning där Karlsborg i stället lyckades bygga upp bra press. Press som kulminerade i straff efter 67 minuter. Tommy Andersson brukar sätta sina skott men det här var en bra dag för Nyborgmålvakten Björn Hellman som plockade det höga skottet med vänsterhanden.
- Riktigt skönt, en av de bästa räddningar jag gjort. Men det var bara reflex, jag kunde inte se var skottet skulle komma, skrattar han.
- Jag fick skottet dit jag ville. En bra räddning, helt klart, konstaterar Andersson.
Pratar redan om serieseger
Karlsborg fick ändå sin kvittering. Men Mattias Edvartsens mål i 76:e minuten kom för sent - Nyborg hade insett allvaret och lyckades till slut stressa Karlsborg till en utvisning och öppningen som gav segermålet.
Den framgångsrika hösten och segern i årets sista match gör också att man vågar höja ribban.
- Nu tar vi serien, utbrister Björn Hellman och avslutar med ett riktigt brett derbyleende.
Målen, Karlsborg: Niklas Sundqvist, Daniel Sandberg,w Mattias Edvartsen. Nyborg: Tobias Sundqvist, Per Nilsson, Petter Hane 2.