Kalla om minitouren: "Det ska bli spännande"

Charlotte Kalla närmar sig slutet på sin säsong. Till helgen väntar en minitour i Kanada som är avslutningen på världscupen.

17 mars 2017 06:00

Det svenska landslaget i skidor har flugit över till Kanada och Québec för att avsluta världscupsäsongen med en minitour. Sverige valde att åka direkt från Oslo till Kanada efter förra helgens tävlingar vilket medförde att det svenska laget slapp det värsta väderkaoset.

– Vi kom hit på måndag innan det dåliga vädret. På tisdagen började det att blåsa utav bara den och i går (onsdag) kom snön, men nu är det uppehåll. Vi ska ut och träna om två timmar och det ska bli skönt, säger Charlotte Kalla.

Vädret har dock ställt till det på andra sätt för det svenska laget.

– Vi tränade i tisdags trots blåsten, men under onsdag blev det tufft och de hann inte pista spåren då det kom så otroligt mycket snö. Därför ska det bli extra skönt att komma ut i dag.

Är känslan att du har kvar din fina VM-form?

– Vi får se då jag har lagt bort känslan under passen här i Kanada då förutsättningarna har varit som de har varit. Vi har inte heller tränat så hårt med tanke på tidsomställningen. Det har mest handlat om få in rutinerna, men det finns inget som talar att det ska vara sämre nu, säger Kalla.

Vad hoppas du på under touren i Kanada?

– Det ska bli väldigt spännande. Jag har ju bara kört sprint under Tour de Ski och därför ska det bli roligt att se hur det går, men samtidigt är det ju på sprinten jag har lägst förväntningar, säger hon och fortsätter:

– En klassisk masstart blir roligt och ett fristilslopp med individuell start känns också spännande. Jag hoppas att jag har kunnat bibehålla VM-formen, men det får vi se när det kör igång.

När världscupen körde den näst sista tävlingen för säsongen i Oslo, Holmenkollen, var Charlotte Kalla länge den som drog tåget bakom den överlägsne Marit Björgen.

Hur tuff var den tremilen?

– Den var ordentlig tuff med ett före som inte bjöd på något gratis och tremilar är alltid en urladdning. Att jag drog mycket har ingen betydelse så här i efterhand då det var jag själv som valde att göra det, säger Kalla.

Hur ser planen ut för resten av säsongen?

– Jag kommer att köra både temasprint och tremilen på SM i Umeå och sedan är det färdigtävlat för min del. Jag har några uppdrag med samarbetspartners kvar och sedan blir det semester.

Tyvärr för alla skidälskare i Gällivare så ingår inte Dundret Runt i Kallas planering den här säsongen.

– Nej det blir tyvärr inget i Gällivare jag känner att jag behöver ledighet och vila. Det har varit en säsong med många intryck och nu ser jag fram mot lite vila, säger Kalla.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Stridblom