Tiger kör för Barncancerfonden

Rallycross-stjärnan Fredrik Tiger gör en insats för samhället. På lördag kör han för att samla in pengar till Barncancerfonden.

TUMMEN UPP. Rallycross-stjärnan Fredrik Tiger tvekade aldrig när han fick frågan om att delta i en tävling för Barncancerfonden.

TUMMEN UPP. Rallycross-stjärnan Fredrik Tiger tvekade aldrig när han fick frågan om att delta i en tävling för Barncancerfonden.

Foto: Martin Thelenius / Expressum

Kalix/motorsport2014-08-14 11:22

Fredrik Tiger har vunnit flera SM-guld i Rallycross. Nu åker han till Svampabanan i skånska Tomelilla för att köra Folkrace på lördag.

Tävlingen arrangeras för tredje året i rad – för att samla in pengar till Barncancerfonden.

– De ringde i går (onsdag) och frågade. Det hade blivit något avhopp och jag svarade "ja" nästan direkt, säger Tiger till NSD.

Kalix-föraren tvekade aldrig.

– Jag tycker att sådana här saker är väldigt viktiga. Det är en stor sak och mitt i allt så kan det ju drabba en själv eller ens egna barn, då hade man önskat att alla som kan hade varit med. Detta är mitt sätt att bidra så mycket jag kan, säger Tiger och tillägger:

– När det är insamlingar brukar jag ge i de där kassorna och ibland ringer jag in och ger bidrag när det är Rosa Bandet-galor.

Att tävlingar av det här slaget arrangeras betyder mycket, menar Tiger.

– Tomelilla har ju kört tidigare race med samma andemening. Jag tycker det är jättebra att de gör det och drar in pengar, all hjälp behövs till det här. Att barnen dör före föräldrarna måste vara det värsta som finns oavsett om det är cancer eller något annat, säger han.

Sportsligt sett. Vad har du för målsättning med tävlingen?

– Nu är det en form av jippo, men jag vet ju hur det är när man sätter sig i bilen – då kommer hornen i pannan och så vill man vara först. Nog siktar jag högt, däremot är det framhjulsdrivet. Det har jag kört en gång tidigare, och det gick inget bra. Så vi får se ur det här går. Men jag ska inte dit för att klaga på bilen, det är bara att anpassa sig efter de bilar som finns, säger Tiger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om