Stjärnorna har förlängt kontrakten med Assi

Här är Assi IF:s stora glädjebesked. Flera av lagets stjärnor har förlängt kontrakten – och de har dessutom gjort klart med två nyförvärv.

tillbaka 1. Trion Erin Craig, Christina Dineson och 
Indira Ilic har gjort klart för ytterligare en säsong i Assi. ”Ett självklart val”, säger Craig.

tillbaka 1. Trion Erin Craig, Christina Dineson och Indira Ilic har gjort klart för ytterligare en säsong i Assi. ”Ett självklart val”, säger Craig.

Foto: Joakim Nordlund

Kalix/fotboll2016-11-28 16:33

Den gångna säsongen blev en stor succé för Assi som gick igenom serien utan att förlora en enda match. Ett lyckat kvalspel gjorde sedan att laget tog sig upp i elitettan.

Sedan dess har laget jobbat för att bygga ett elitettanlag och nu berättar Assi i ett pressmeddelande att de gjort klart med två nyförvärv. Det handlar om Cornelia Wiklund, 17, och Matilda Bergström, 20, från Gammelgårdens IF.

– Assi IF har följt Cornelia under ett par år och hon har visat i år att hon vill ta nästa kliv i sin utveckling, I Cornelia får vi en snabb och teknisk spelare med stor utvecklingspotential, säger Assis sportchef Joakim Abrahamsson i ett pressmeddelande.

Han säger också:

– I Matilda får vi en ambitiös tjej som kommer tillbaka till moderklubben och vill fortsätta utveckla sitt spel.

Tränaren Fredrik Söderholm i samma pressmeddelande:

– Jag har sett Cornelia under många år som en av länets bästa i sin årgång och är glad att hon väljer att försöka ta nästa kliv i sin utveckling hos oss i Assi.

En Kalixtjej med bra målsinne. Matilda som har storlek för att bli en bra försvarare och vill mycket gör att jag tror hon passar perfekt in hos oss.

Cornelia Wiklund:

– Känns jättekul och jag är taggad av att få testa mina kunskaper på denna nivå och fortsätta utvecklas. Detta är vad jag vill.

Men det stannar inte vid de två värvningarna. Den senaste säsongens fyra nyckelspelare Christina Dineson, Indira Ilic, Erin Craig och Fernanda da Silva har förlängt sina kontrakt.

– Härligt att klubben lyckats med detta och att tjejerna ville tillbaka. Dessa tjejer är viktiga för hela gruppen och deras fotbollskunnande tror vi kan utvecklas ytterligare och ta nästa steg i Elitettan, säger Fredrik Söderholm.

Erin Craig i samma pressmeddelande:

– Jag är så motiverat att jobba hårdare än någonsin och jag kan inte vänta på att komma tillbaka till laget, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om