Därför väljer nyckelspelarna att stanna i Assi

Assi håller på att rusta laget inför debuten i elitettan. Och nu har fyra oerhört viktiga pusselbitar på plats i lagbygget.– Jag är verkligen taggad på att spela vidare i Assi, säger mittbacken Indira Ilic.

tillbaka 1. Trion Erin Craig, Christina Dineson och 
Indira Ilic har gjort klart för ytterligare en säsong i Assi. ”Ett självklart val”, säger Craig.

tillbaka 1. Trion Erin Craig, Christina Dineson och Indira Ilic har gjort klart för ytterligare en säsong i Assi. ”Ett självklart val”, säger Craig.

Foto: Joakim Nordlund

Kalix/fotboll2016-11-28 22:14

Ganska omgående efter det att Assi vunnit kvalet mot Bollstanäs och tagit klivet upp i Elitettan gjorde klubbledningen klart att man ville ha tillbaka sina fyra utländska nyckelspelare till kommande säsong. Kvartetten gjorde då heller ingen hemlighet av att det också var deras vilja att återvända till Kalixklubben.

Och nu är det också klart att målvakten Christina Dineson, backen Indira Ilic, mittfältaren Fernanda da Silva och anfallaren Erin Craig spelar i Assi även kommande säsong.

– Det känns rikligt bra och kul att få komma tillbaka. Och det känns nästa som att jag kommer till Assi för första gången, fast jag redan har spelat i klubben tre säsonger. Men tidigare har det varit att vi har spelat i samma serie mot samma lag. Nu blir det något helt nytt,, och det känns verkligen spännande säger Indira Ilic när NSD når henne hemma i Serbien.

Att ta ytterligare en säsong i Kalixklubben var heller inte svårt beslut för den 30-åriga backklippan.

– Jag har hela tiden varit inställd på att återvända. Jag har haft kontakt med klubben ända sedan jag åkte hem efter sista matchen. VI har haft en bra dialog hela tiden, säger hon.

Även anfallaren Erin Craig är inne på samma linje.

– Det var ett självklart val för mig. Det är ju det här målet som vi har strävat efter de tre senaste åren, och jag kände direkt att jag vill vara med på den fortsatta resan, säger hon till NSD.

LÄS MER: Kvartett förlänger med Assi

Både Craig och Ilic gillar den satsning som klubben nu börjat göra i och med avancemanget.

Bland annat har träningsdosen ökat markant.

– Det känns som att klubben har börjat bygga vidare på något bra. Det har blivit ännu mer proffsigt och det krävs för att vi ska kunna ta nästa steg, säger Ilic.

– Och det gör att vi spelare också får en massa ny energi till att jobba ännu hårdare, säger Craig.

En annan orsak som gjorde att Ilic ville tillbaka till Assi stavas Fredrik Söderholm.

Serbiskan hyllar tränaren som tog Assi upp i serie­systemet.

– Det är oerhört viktigt att Fredrik valde att fortsätta. Han är en fantastiskt bra tränare. Även om jag har spelat länge och själv tycker att jag vet det mesta har han en förmåga att hela tiden lära mig och de andra spelarna nya saker. Han är bra på att få alla att utvecklas ännu mer, säger hon.

Under måndagen presenterade Assi även två nyförvärv.

Det handlar om anfallaren Cornelia Wiklund, 17, och mittbacken Matilda Bergström, 20, båda från Gammelgårdens IF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om