Kalix Bandy gjorde ett sämre ekonomiskt resultat än beräknat där resultatet landade på 690 000 kronor i underskott. Resekostnaderna ökade med 582 000 kronor jämfört med förra säsongen och förklaringen till det ligger bland annat i fler bortamatcher mitt i veckan. Sedan kom ett elitseriekval och också hemmamatchen mot Broberg som blev inställd på grund av kyla och där svenska bandyförbundet sedan tvingade Kalix Bandy att spela matchen i Uppsala vilket, med kostnader och inkomstbortfall inräknat, lade ytterligare sten på klubbens ekonomiska börda.
– Det handlar om 250 000 kronor bara i den matchen. Vi har fått en ersättning men den är inte så stor. De har bara 100 000 kronor i force majeure-fonden och vi är ju inte ensamma som ska ha ur den, säger Henrik Eriksson.
Nu väntar nya träffar med sponsorer för att skapa en säkrare framtid.
– Om man går back måste man återställa det, man kan inte bara fortsätta som många andra, säger Eriksson.
I dagsläget har Kalix Bandy ett eget kapital på 2,5 miljoner kronor.
– Men vi vill ju inte fortsätta så vi inte har något eget kapital utan nu måste det lösas på ett bra sätt, säger han.
Sedan fortsätter han:
– Lösningen är att kostnaderna måste ned till en början. Sedan är det lätt att säga att vi måste ha mer intäkter men det är ju en fråga man måste jobba sig fram till och göra det med ord och handling.
Samtidigt finns många som vill se ett Kalix Bandy som satsar offensivt för att få ett bättre lag och på det sättet också kan erbjuda en mer attraktiv produkt vilket leder till ökat intresset och ökade intäkter.
Men det har aldrig varit Henrik Erikssons väg.
– Det är oerhört riskfyllt. Det är väl en av tio max som har klarat det. Man kan satsa sig ur det om man får någon som kommer och ger en fem miljoner men vi har fortfarande ingen bandyhall. Vi måste sanera resultatmässigt. Vi måste gå med vinst nästa år, då kan man så småningom komma igen med en satsning, säger han.
Spelare och ledare har också fått göra avkall på ersättningar som man har varit lovade och exakt hur mycket det handlar om vill Henrik Eriksson inte gå in på. Han får sedan frågan om han inte ser någon fara i att jobba på det sättet där man går ingår avtal och där man sedan inte kan leva upp till det som man har kommit överens om.
– Spelarna har ju också ett ansvar eftersom de är på planen. De kanske har medverkat så att det har blivit ett bandykval så det är ju ett gemensamt ansvar som man har. Utan bandykval hade det väl klarat sig. Man måste se det som ett företag där det är många som tar ansvar när man strukturerar, säger han.
Men allt är inte mörkt enligt Eriksson som säger att Kalix som bygd ger tydliga signaler på att man verkligen vill ha ett elitlag också i framtiden.
– Det märks bland annat på att det finns ett stort intresse att hjälpa till. Det är både bland privata och företagare. De ser ju flera värden med det här, inte minst att Kalix Bandy hjälper att sätta Kalix på kartan vilket är en fördel på många sätt, säger han.