Simningen har tagit sig upp till ytan igen

Nu simmas det för fullt i Kalix igen. I söndags anordnades den första simtävlingen på drygt tre år.- Det känns som att det flyter på nu, säger Kalix simsällskaps Mikael Lindberg.

Foto: Lena Sundqvist

KALIX2010-02-11 06:00

Brist på tränare har varit en av anledningarna till att Kalix simsällskap har legat lite lågt den senaste tiden.
Men med tre nya ledare i staben fick klubben en nystart i höstas, och i söndags arrangerade de tillsammans med Haparanda simklubb den första tävlingen i Kalix på över tre år.
- Tävlingar är en viktig del av verksamheten och det är viktigt för simmarna att få testa på, säger Mikael Lindberg.
Från Norrbottens simförbunds sida har tävlingar i Kalix och Haparanda varit ett mål under en längre tid. Och nu hoppas de kunna fortsätta med det.
"Viktigt med tävlingar"
- Det är viktigt att vi håller tävlingar här nu när både Kalix och Haparanda har kommit igång med simningen igen. Och vi har ju bara tre hallar med sex banor i Norrbotten varav en är i Kalix, säger ordföranden i Norrbottens simförbund Tony Bexelius som var väldigt nöjd med helgens tävling.
- Det har gått klockrent trots att det var många nya funktionärer. Det har funnits ett stort engagemang från alla inblandade.
Ungefär 60 ungdomar från Kiruna, Boden, Piteå, Kalix och Haparanda tävlade under söndagen i bröst, rygg, fritt och lagmedley.
Två av dem var nioåriga tvillingarna Sara och Moa Kitti från Haparanda som tog varsin medalj.
Sara kom tvåa på 25 meter bröst medan tvillingsyrran Moa vann 50 meter bröst. Men om det var hennes första seger vet hon inte riktigt.
- Jag har simmat ganska länge men jag minns inte om jag har vunnit innan, säger Moa Kitti som var glad över sin guldmedalj.
En annan lycklig vinnare var Albin Lindberg från Piteå sim som vann 400 meter fritt utan att någonsin tävlat i distansen förr.
- Det var roligt, men jobbigt, säger Albin som bara några minuter efter målgång på 400 meter fritt simmade tredje sträckan i lagmedley, där det också blev seger för tolvåringen från Piteå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om