Och även det här derbyt är glödhett

För första gången i mannaminne möts IFK Kalix och Assi i ett derby i division III.- Det här är efterlängtat bland Kalixborna, säger Jan Vall, tränare i IFK Kalix.

IFK Kalix har tagit första segern i trean sedan återkomsten.

IFK Kalix har tagit första segern i trean sedan återkomsten.

Foto: Hans Sternlund

KALIX2009-06-03 06:00
Hösten 1989 ramlade IFK Kalix ur trean. Samma höst gick Assi IF upp. Sedan dess har Assi allt som oftast spelat förstafiolen i Kalixtrakten.
Gissa om IFK-arna är sugna att ändra på den ordningen i kväll. En seger skulle innebära att Kalix klättrar förbi Assi tabellen.
Assi får dock räknas som knappa favoriter med tanke på att laget har en mer rutinerad trupp och en säsong mer i division III jämfört med nykomlingarna Kalix.
"Vi ska ge dem en match"
Det anförs i alla fall av Kalixtränaren Jan Vall.
- Assi ska ju vara ett topplag. Hos oss är det många som bara har de sex matcherna i år som rutin från trean. Men vi ska ge dem en match, säger Jan Vall.
Assitränaren Mikael Jägerving kontrar och vill gärna krångla sig ur det värsta favorittrycket.
- De har ju hemmaplan. De spelar riktigt tillknäppt och satsar på omställningar, dessutom jobbar de väldigt hårt. Vi måste till att börja med jobba lika hårt och försöka vara kreativa i anfallsspelet.
Båda är fullständigt överens om att intresset är på topp och att matchen borde kunna locka en hel del publik.
- Jag tror att det kan bli riktigt bra med folk. Det finns ett stort intresse för fotbollen nu när bandyn inte går så bra. Det har det visserligen alltid funnit, men lagen har varit så långt ned i divisionerna, säger Jan Vall.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om